Update. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina pentru dopajul Simonei Halep

Update. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina pentru dopajul Simonei Halep Patrick Mouratoglou și Simona Halep. Sursă Foto: Arhiva EVZ

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a recunoscut în faţa judecătorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv(TAS) faptul că a existat o contaminare accidentală cu Roxadustat, despre care Simona Halep nu a ştiut.

Update Patrick Mouratoglou ar fi recunoscut că Simonei Halep i s-ar fi  prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, susține fostul antrenor al sportivei, Daniel Dobre. În cea de-a doua zi de audieri, Mouratogolu ar fi mărturisit judecătorilor că Simona Halep nu  știut ce conține pudra de colagen, administrată de personalul Academiei pe care o conduce. Prin urmare, „contaminarea  cu roxadustat” a fost involuntară.

Patrick Mouratoglou o „salvează” pe Simona Halep. Ce a mărturisit la TAS

Declarația antrenorului francez  este, însă, contradictorie, având în vedere motivarea din decizia Agenției Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de gsp.ro. Potrivit acesteia, Simona Halep și Patrick Mouratoglou au verificat recipientul cu colagen înainte de administrare, dar nu au realizat că există o substanță interzisă pentru sportivi, din cauza căreia să-și rateze cariera.

„Halep și Gohier (n.r. - fizioterapeuta din Academia Mouratoglou) au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante”, se arată în motivarea ITIA, citată de sursa amintită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce șanse are Simona Halep să scape de suspendare. Fost antrenor: „E un pas înainte”

Simona Halep, dopaj

Simona Halep, audiată la TAS. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simona Halep, fost lider WTA şi dublă câştigătoare de Grand Slam, a primit din partea Tribunalul Independent Sport Resolutions decizia care i-a pus capăt carierei, cel puțin pentru moment: patru ani de suspendare pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, Roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022.

Daniel Dobre, fost antrenor al tenismenei, susține că „este un pas înainte” pentru procesul Simonei Halep, întrucât judecătorii ar putea să-i reducă suspendarea, având în vedere că nu a existat intenția de a se dopa.

„Faptul că Academia Mouratoglou, prin Patrick Mouratoglou, şi-a asumat faptul că i-a  prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, este un pas înainte. Nu ştiu în ce măsură judecătorii vor ţine cont de acest lucru, pentru că Simona a avut posibilitate să declare acest supliment şi în momentul în care i-au fost preluat testul anti-doping în anul 2022 şi la prima audiere”, s-a exprimat Daniel Dobre, potrivit antena3.ro. 

Audierile Simonei Halep laTAS  au început miercuri, 7 februarie, la ora 10:30, ora României. Acestea se vor încheia  pe 9 februarie, în jurul orei 16:30.