Evenimentul Zilei > Actualitate > Absolut revoltător! România, cu un picior în groapă, ei petrec de mama focului
Absolut revoltător! România, cu un picior în groapă, ei petrec de mama focului

Absolut revoltător! România, cu un picior în groapă, ei petrec de mama focului

Faptul că România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de noi infectări cu virusul chinezesc pare că nu reprezintă o problemă chiar atât de gravă pentru unii români.

Nici în cele mai negre momente românii nu vor să țină cont de măsurile de distanțare socială pe care le-au recomandat autoritățile. Dacă unii dintre noi suntem extrem de precauți, respectăm măsurile de protecție și evităm să ieșim în locuri aglomerate, alții par că vor să se arunce direct în „gura lupului”.

Astfel, în ultimele săptămâni, pe internet au apărut o mulțime de imagini și filmări de la petreceri la care nu se respecta nici cea mai mică măsură de protecție în fața pericolului reprezentat de coronavirus.

Cea mai recentă „ispravă” de acest fel a fost surprinsă la un club din Corabia, județul Olt.

Autoritățile au intervenit la o petrecere cu 170 de persoane care sfidau regulile impuse de pandemie.

Ca urmare a inconștienței de care a dat dovadă, administratorul a fost amendat cu 10.000 de lei. De asemenea, acesta a mai primit o altă amendă în valoare de 250.000 de lei pentru că angajații săi nu purtau măști de protecție.

Alți 6 petrecăreți au fost amendați cu 3.000 de lei pentru că fumau în interior.

„La data de 11 octombrie 2020, în jurul orelor 01.00, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, Poliției de Frontieră, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu suportul Direcției de Sănătate Publică și al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au efectuat verificări într-un club din orașul Corabia”, transmit autoritățile din Olt.

„In momentul verificărilor, în interiorul clubului respectiv se aflau aproximativ 170 de persoane, fiind încălcate normele de distanțare fizică și cele de protecție individuală.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au sancționat contravențional administratorul clubului pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 , cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât nu au fost respectate măsurile referitoare la suspendarea activității. Administratorului clubului i s-a pus în vedere să suspende activitatea.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială”, au mai spus polițiștii din Olt.

Coronavirus: Bilanțul îngrozitor al pandemiei

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

116.628 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 571 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, 5.358 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.854 Dintre acestea, 629 sunt internate la ATI.Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.656.828 de teste. Dintre acestea, 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.924 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.360 la cerere.

Pe teritoriul României, 13.247 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.464 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 27.472 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.980 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.290 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: