Evenimentul Zilei > Economie > Noile reguli pentru redeschiderea restaurantelor: Distanțare socială și măști!
Noile reguli pentru redeschiderea restaurantelor: Distanțare socială și măști!

Noile reguli pentru redeschiderea restaurantelor: Distanțare socială și măști!

Conducerea HORECA a discutat cu reprentanții Guvenului Orban noile reguli care se vor respecta de la 1 septembrie, pentru redeschiderea spațiior interioare ale restaurantelor.

HORECA a solicitat Comitetului de Urgenţă redeschiderea restaurantelor de la 1 septembrie. Dragoş Petrescu, reprezentantul HORECA, după întâlnirea de la Palatul Victoria, a anunţat noile reguli pentru redeschiderea restaurantelor.

„Noi am solicitat premierului să deschidem pe 1 septembrie. La nivel național este important să deschidem pe 1 septembrie. Avem 4 mii de angajați care au slujbele în pericol. Vor fi excepţii punctule acolo unde nivelul epidemiologic nu este sub control.

Am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, inclusiv domnul Arafat şi domnul Tătaru”, a declarat Dragoş Petrescu

Sectorul HoReCa este un sector foarte important pentru România, a afirmat marţi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Dar este vorba şi despre sănătate, motiv pentru care decizia trebuie luată împreună cu cineva din acest sector, potrivit digi24.ro. 

„Se va păstra distanțarea socială”

„Se va păstra distanțarea socială. Se va utiliza maxim 50 la sută din suprafață restaurantelor. Se va purta masca în restaurante, așa cum se poartă în toate restaurantele din străinătate. La masă nu vei stă cu masca, dar când te vei ridică de la masă va trebui să porți masca. Industria Horeca își dorește să funcționeze sub restricții.

La masă vor stă câte patru sau şase persoane, încă discutăm. Este important să limităm numărul persoanelor la masă.

Vom începe cu restricții de timp, care vor putea fi relaxate în funcție de condițiile epidemiologice.

Nu am plecat de la aceată întâlnire cu această garanție”, a spus Dragoş Petrescu, reprezentantul HORECA.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că a cerut specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific să analizeze posibilitatea redeschiderii restaurantelor și în ceea ce privește spaţiile închise.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.