Articolul scris de fostul papă se referă la flagelul pedofiliei care cutremură de ani buni Biserica Catolică și vine la scurt timp după reuniunea Conferințelor episcopale din întreaga lume care s-a ținut în februarie la Vatican. Oare Ratzinger nu e mulțumit de concluziile acestei reuniuni convocate de Papa Francisc? Să urmărim atent ce are de spus despre pedofilie, „prăbușirea morală” a Bisericii și „revoluția sexuală din 1968” și vom afla lucruri interesante…

„Se poate spune că în cele două decenii, între 1960 și 1980, criteriile valabile până în acel moment în ceea ce privește sexualitatea au dispărut complet și a apărut o lipsă de reguli". O acuzație clară, fără drept de apel, la adresa așa-zișilor progresiști. Ratzinger analizează minuțios situația din Germania, pe care o cunoaște cel mai bine, și condamnă "filmele", promovate inclusiv de miniștrii germani de la acea vreme, care arătau "tot ceea ce nu putuse fi prezentat public până atunci, inclusiv relațiile sexuale". Deschiderea publică spre "pornografie" și "libertate sexuală completă", "a condus la abolirea tuturor "normelor". Inclusiv "pedofilia a fost consideratăpermisă și adecvată". 

Dar revoluția din 1968 a produs efecte nu numai în societate, ci și în Biserică. "Prăbușirea teologiei morale catolice a făcut Biserica neputincioasă în fața acestor procese s sociale (revoluția sexualā).

Ratzinger îi acuză direct pe cei care susțin că "moralitatea ar trebui definită numai pe baza scopurilor acțiunii umane"(nimic nu este bun sau rău în mod absolut, totul depinde de "evaluări relative"). Ei sunt principalii vinovați pentru că Revoluția sexuală a intrat în Biserică, iar abuzurile sexuale asupra copililor au devenit un flagel. Și Biserica are partea ei de vină. Potrivit lui Ratzinger, după Conciliul Vatican II (1962-1965), "teologia morală catolică a suferit un colaps, care a lăsat Biserica fără apărare împotriva schimbărilor în societate".

E greu de crezut că Joseph Ratzinger, fostul Papă Benedict al XVI-lea, şi-ar mai putea asuma astăzi conducerea unei mișcări pentru repunerea Bisericii Catolice pe făgașul ei milenar, în acord cu mesajul Evangheliei. Până la urmă, a refuzat să lupte când se afla pe tronul papal şi nici nu spune dacă fost silit sā plece sau nu… Cu toate astea, Benedict al XVI-lea va rămâne un simbol pentru toți cei care refuză să lase Biserica să se transforme într-o oficină de propagandă progresistă. Nu vă lăsați înșelați de aparențe, progresiștii sunt departe de a fi obținut victoria finală!