În strigătul de ajutor, Nicolae Epuran informează SLN, Autoritatea Navală Română şi pe reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România (ITF), Adrian Mihălcioiu, că din noiembrie 2015 este îmbarcat pe nava Sunny Maria, pavilion Palau, prin firma de crewing Navig Consulting. Din data de  1 februarie, nava este ancorată în portul sirian Lattakia. De atunci şi până în 4 iunie când i-a expirat contractul, marinarul roman nu a fost plătit.

 
Vă rog să procedaţi la executarea garanţiei de asigurare a firmei pentru plata salariilor neplătite de armator şi repatrierea mea de urgenţă. La bord, condiţiile de viaţă sunt foarte dificile, mâncarea insuficientă. Pericol de îmbolnăvire iminent. Nava este în zonă de război şi viaţa mea este pusă în pericol”, este apelul marinarului român. Armatorul navei Sunny Maria a abandonat vaporul in port şi a dispărut. 
 
Nicolae Epuran consideră că nava, aflându-se din luna februarie în zonă de conflict, “ drepturile mele trebuie să fie compensate cu un spor de 100% aşa cum prevede convenţia maritimă internaţională 2006 şi legislaţia pavilionului”.Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, spune că situaţia marinarului constănţean a fost adusă la cunoştinţa Ministerului de Externe şi a Autorităţii Navale Române (ANR). Nicolae Epuran nu este membru al SLN. Reprezentanţii ANR verifică statutul marinarului şi împrejurările în care a plecat în voiaj.

Te-ar putea interesa și: