Evenimentul Zilei > Politica > AANDREA ESCA a aflat că DACIAN CIOLOȘ este ex-premierul care face sex când apucă.
AANDREA ESCA a aflat că DACIAN CIOLOȘ este ex-premierul care face sex când apucă.

AANDREA ESCA a aflat că DACIAN CIOLOȘ este ex-premierul care face sex când apucă.

Andreea Esca l-a avut ca invitat pe fostul premier Dacian Cioloș la Europa FM. Fostul premier a povestit despre viața și copilăria lui, dar a trebuit să răspundă și ueni întrebări neașteptate.

Despre anul tumultuos în care a fost prim-ministru, Dacian Cioloș a spus că a fost intens: „Lumea a început să mă cunoască mai mult după nebunia pe care am făcut-o să accept să fiu premier, pentru că…da, a fost o nebunie să accept asta. (…) Acum, încerc să îmi regăsesc reperele. Eu mi-am planificat anumite lucruri pe termen mediu, dar nu am putut să le îndeplinesc pe toate, deoarece am avut parte de surprize. Eu și soția, Valerie, încercă să stăm mai mult împreună, să vorbim de ce s-a întâmplat în anul care a trecut”.

„Eu sunt un timid care trăiește prin ritmul naturii. M-am născut în orașul Zalău, în județul Sălaj. Părinții au locuit la bloc, dar eu mi-am petrecut mare parte a copilăriei în satul Pericei, la casa bunicilor. De la familia mea am învățat că munca este viață. De la bunicul meu am învățat că miezul lumii e în oameni și în pământ și că agricultura oferă un raport corect cu lumea. Am copilărit într-o comunitate – oamenii ieșeau împreună la muncă la câmp, erau legați de pământ, de tradiții. Sunt învățăminte pe care le port cu mine mereu (…) La Liceul Agroindustrial Șimleul Silvaniei, odinioară „Școala Țărănească”, am mers din pasiune pentru agricultură, nu neapărat în acord cu părinții mei, care vroiau să mă vadă studiind mate-fizică sau un alt domeniu care li se părea mai de prestigiu. Apoi, din aceeași dorință de a îmbina un parcurs profesional cu pasiunea mea, am absolvit Facultatea de Horticultura a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. În perioada studenției am petrecut mai multe vacanțe în stagii la ferme din Franța. Apoi, am avut șansa unei burse guvernametale în Franța unde, în 1996, am obținut o diplomă de studii aprofundate la Școala Națională Agronomică de la Rennes. Un an mai târziu, am absolvit un master știintific la Școala Națională Superioară Agronomică și Universitatea Montpellier I. A fost perioada mea de călător, de maturizare, de îmbogățire a rădăcinilor cu alte viziuni, istorii, orizonturi. Tot atunci am cunoscut-o și pe Valerie, soția mea. Vorbea deja românește și pasiunea ei pentru România și tradițiile românești ne-a adus împreună”.

Părinții lui au fost funcționari, tatăl a lucrat în Poliție, iar mama lui a muncit într-o centrală telefonică. A fost apropiat de amândoi, iar părinții și bunicii îl alintau „Daci”. Despre viața la țară și copilăria într-o comunitate mai restrânsă, Dacian Cioloș a spus că l-a ajuntat să se formeze ca adult: „Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost omenia, adică respectul față de celălalt. Ajutorarea oamenilor e un lucru firesc. Am învățat că trebuie să respecți oamenii, chiar dacă nu ești de acord cu ei”.

Bunicul său încă trăiește, iar anul acesta va împlini 96 de ani

Andreea Esca l-a întrebat pe Dacian Cioloș: ”Sex, dimineața sau seara?”.

După un moment de ezitare , Dacian Cioloș a răspuns: ”Când apucăm”.

„Eu îndrăznesc să cred că dacă eram în locul lui n-aş fi ajuns în situaţia asta. Pentru mine de la început transparenţa şi relaţionarea cu ceilalţi a fost unul din obiectivele principale. Dacă cineva are impresia că poate să mai guverneze pe furiş sau spunând lucrurile pe jumătate, se înşală. Mai devreme sau mai târziu se întoarce bumerangul. (…) Nu vreau eu să dau lecţii nimănui, dar ce am învăţat eu din anul acesta, că guvernarea este un exerciţiu de relaţionare permanentă. Nu e suficient să spui că ţi-a votat cineva un program de guvernare şi acum lăsaţi-mă în pace să-l aplic”, a mai spus Cioloș.