Liberalii nu au șanse să obțină mai mult de 200-205 voturi la cea de-a patra moțiune de cenzură îndreptată împotriva guvernului Ponta, potrivit celor mai optimiste calcule din propria tabără. Până acum, dintre formațiunile politice, doar UDMR și PMP au anunțat că vor vota în favoarea moțiunii de cenzură depuse de PNL. Kelemen Hunor, liderul formațiunii maghiare, a criticat însă textul moțiunii de cenzură. „Recomandarea conducerii UDMR luată cu majoritate de voturi este votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, însă nu și a textului. Dar cum suntem în Opoziție, o vom vota”, a spus acesta.

Ca și la moțiunea precedentă, pentru a se asigura că nu are surprize neplăcute, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că parlamentarii PSD-UNPR- ALDE vor veni la votul de la moțiunea de cenzură pentru a asigura cvorumul, însă nu vor vota.

De asemenea, liberalii nu se pot baza nici pe voturile minorităților, anunțul fiind făcut de premierul Victor Ponta după întâlnirea pe care a avut-o cu aceștia. „Grupul minorităţilor a fost pentru noi, de la începutul guvernării, un partener foarte serios.(…) Am discutat proiectele noastre de zi cu zi şi, bineînţeles, faptul că vor susţine în continuare coaliţia de guvernare şi nu votează moţiunea de cenzură”, a spus Ponta. În aceste condiții, moțiunea PNL nu va întruni mai mult de 200 de voturi, ei având nevoie de 276 pentru a-l demite pe Victor Ponta.

Miting PNL pe ploaie și frig

Chiar dacă vremea nu le este deloc favorabilă, liberalii au anunțat și un miting care va fi organizat în Parcul Izvor, cu începere de la ora 9.30. Vor susține discursuri, printre alții, co-președinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, dar și Cătălin Predoiu sau Ludovic Orban. Gorghiu a afirmat că la miting vor participa 10.000 de oameni, arătând că la acest eveniment vor fi prezenți și toți parlamentarii partidului, care vor merge însă, la scurt timp, în plenul Parlamentului pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură.

Cazanciuc, avertisment interesant pentru Gorghiu

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a lansat un avertisment interesant pentru co-președintele PNL Alina Gorghiu, spunând că timpul va demonstra dacă aceasta are căderea morală să vorbească despre premierul Victor Ponta. „Doamna Gorghiu continuă să nu înțeleagă că se află pe scaunul Brătienilor. Este alegerea liberalilor dacă vor să devină un partid de cancan. Timpul va demonstra dacă doamna Gorghiu are căderea morală să vorbească de Victor Ponta”, a declarat Cazanciuc

Te-ar putea interesa și: