Evenimentul Zilei > Actualitate > A omorât un om şi a rănit alţi 37 pentru că era “stresată”
A omorât un om şi a rănit alţi 37 pentru că era “stresată”

A omorât un om şi a rănit alţi 37 pentru că era “stresată”

Tânără în vârstă de 24 de ani care a intrat cu maşina în mulţime duminică seară la Las Vegas, omorând o persoană, a spus poliţiei că era "stresată" în ziua accidentului, fără să poată oferi o explicaţie gestului său.

Lakeisha Holloway, originară din Oregon (nord-vest), care a izbit cu maşina de mai multe ori pietoni de pe o renumită arteră din marile oraş al cazinourilor din Vestul american, a fost pusă oficial sub acuzare marţi şi urmează să fie prezentată instanţei miercuri, scrie Agerpres.  Americanca a fost inculpată, de asemenea, pentru abuz şi neglijenţă în privinţa fetiţei sale de trei ani aflată în maşină la momentul agresiunilor.

Lakeisha Holloway a explicat poliţiei că "traversa o perioadă de stres" în ziua accidentului, potrivit raportului poliţiei redactat după arestarea sa.  Ea a povestit că "încerca să doarmă în maşina sa", unde trăia de peste o săptămână cu fetiţa, dar era "gonită continuu de paznicii de pe proprietăţi imediat ce se oprea".

Tânăra nu a putut spune poliţiei de ce a ajuns duminică să meargă cu maşina pe trotuar, dar a menţionat că îşi aduce aminte de "un corp care i-a apărut pe parbriz spărgându-l".

Autoarea accidentului a mai declarat poliţiei că nu se află sub influenţa alcoolului sau a medicamentelor. Cu toate acestea, poliţia a informat luni că un expert a observat asupra ei efectul unui "soi de stimulant".

Şeriful din Las Vegas, Joe Lombardo, a explicat că şoferiţa pare să fi fost în conflict cu tatăl fetiţei. Ea trecea prin Las Vegas în drum spre statul Texas, unde urma să se întâlnească cu acest bărbat.

După ce a intrat în plin în mulţime pe un trotuar în jurul orei locale 18.30, conducătoarea auto a fugit şi s-a oprit la un hotel din apropiere pentru a cere să telefoneze la serviciile de urgenţă.

"Nu părea stresată de acţiunile ei", a spus luni şeful poliţiei, adăugând că fetiţa a scăpat nevătămată.