Evenimentul Zilei > Sport > A murit un sportiv care a scris istorie la Olimpiadă și Mondiale. Avea doar 47 de ani
A murit un sportiv care a scris istorie la Olimpiadă și Mondiale. Avea doar 47 de ani

A murit un sportiv care a scris istorie la Olimpiadă și Mondiale. Avea doar 47 de ani

S-a stins din viață un cunoscut sportiv, care a fost campion olimpic și mondial.

Doliu în polo, după ce Tibor Benedek, unul dintre cei mai valoroși jucători din istoria acestui sport a încetat din viață la vârsta de 47 de ani. Maghiarul a fost răpus de un cancer la pancreas, boală nemiloasă cu care s-a luptat în ultimele luni. Are în palmares titluri olimpice, câștigate și ca jucător, și ca antrenor, și a devenit un star în polo.

Tibor Benedek a scris istorie pentru Ungaria și a câștigat cu prima reprezentativă de polo trei titluri olimpice: La Sydney (Australia) în 2000, la Atena (Grecia) în 2004 și la Beijing (China) în 2008. După ce s-a retras din bazin, el a fost selecționer și a antrenat naționala maghiară în perioada 2013 – 2016. În anii 1992, 1993 și 1994 a fost desemnat cel mai bun jucător de polo din țara sa. Pentru naționala țării vecine a strâns 384 de selecții și a devenit campion mondial în 2003, la Barcelona.

De asemenea, și-a mai trecut în vitrina cu trofee două medalii de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale de Polo. În 2013, a devenit campion mondial din postura de antrenor. De-a lungul carierei a jucat la cluburile Ina Assitalia Roma sau Pro Recco.

„Astăzi a căzut o stea, una dintre cele mai strălucitoare ale poloului mondial. A suferit în liniște și a stat aproape de sportul pe care l-a adorat până în ultima clipă. Odihnește-te în pace, legendă!”, a scris pe contul de Facebook, Andrei Iosep, fost internațional român, unul dintre cei mai buni poloiști din istoria României. Iosep este antrenor și a lucrat la clubul Steaua până în acest sezon.

„Odihnește-te în pace, Tibor! A fost unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, triplu campion olimpic, campion mondial și european, și fost căpitan al naționalei Ungariei”, a scris pe Facebook și Nicolae Diaconu un alt cunoscut internațional român, care a jucat de multe ori împotriva regretatului internațional maghiar.