Evenimentul Zilei > Sport > Întreaga lume, în doliu. A murit o legendă. „Eveniment neașteptat”
Întreaga lume, în doliu. A murit o legendă. „Eveniment neașteptat”

Întreaga lume, în doliu. A murit o legendă. „Eveniment neașteptat”

Legendarul boxer american Marvin Hagler a murit sâmbătă, la 66 de ani, conform anunţului lansat de cunoscutul promotor Frank Warren.

A murit un boxer american legendar. Şoc în lumea boxului. Nimeni nu se aştepta. Vestea dispariţiei lui Marvin Hagler reprezintă un şoc în lumea sportului din Statele Unite ale Americii şi pentru iubitorii boxului, în general.

Marvin Hagler reprezentat un reper al nobilei arte. El a fost campion mondial incontestabil la categoria mijlocie şi a marcat pentru totdeauna istoria boxului de peste Ocean.

„Astăzi, din păcate, iubitul meu soț, Marvelous Marvin, a decedat pe neașteptate la el acasă, în New Hampshire”, a fost vestea neagră dată de Kay Hagler, soţia lui Marvin Hagler.

La rândul său, promotorul Frank Warren, a fost devastat de durerea cauzată de această ştire neagră pentru pugiliştii din toată lumea: „Boxul l-a pierdut, astăzi, pe unul dintre cei mai mari din toate timpurile.”

Marvin Hagler

A murit un boxer american legendar

Aşa cum se ştie, americanul a dominat categoria mijlocie în perioada 1979-1987, an an în care a suferit o înfrângere controversată în fața lui Sugar Ray Leonard, o altă figură legendară în boxul mondial.

În cariera pe care a avut-o la profesioniști, Hagler a boxat în 67 de partide, iar palmaresul său este următorul: 63 de victorii, dintre care 52 prin KO, 3 înfrângeri și două meciuri terminate la egalitate.

De asemenea, mai trebuie spus că Marvin Hagler și-a păstrat de 12 ori titlul de campion mondial. Un meci iconic pentru boxul mondial rămâne cu siguranţă cel din aprilie 1985.

La acea vreme, el a câștigat celebra luptă cunoscută în epocă drept „Războiul”. În acel meci, Marvin Hagler l-a învins pe Thomas „Hit Man” Hearns conform BBC.

La un moment dat, Hagler şi-a schimbat numele în Marvelous Marvin, conform ftw.usatoday.com.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla ultimele informaţii despre acest subiect.

De asemenea, vă vom prezenta reacţiilor marilor boxeri americani după aflarea acestei veşti negre.