Evenimentul Zilei > Politica > A murit primarul, întreaga suflare îl plânge
A murit primarul, întreaga suflare îl plânge

A murit primarul, întreaga suflare îl plânge

La o săptămână după ce a aflat că va fi executat silit pentru a plăti niște coșuri de gunoi achiziționate fără și licitație, primarul din Archiș a murit, în noaptea de duminică spre luni. Întreaga comunitate arădeană este în doliu.

Nicolae Valea, primarul comunei Archiş, a murit în cursul nopţii de duminică spre luni, au precizat pentru NewsAr.ro surse din apropierea familiei.

Acesta era bolnav, dar în ultima vreme era foarte tulburat din pricina unei achiziţii care a împovărat bugetul local. Edilul a dat undă verde achiziției, fără licitație, a 760 de cosuri de gunoi stradale, pentru care comuna are de achitat peste 670.000 de lei, adica de trei ori veniturile comunei in 2017. În contextul în care străzile din comună nu măsoară mai mult de 20 de kilometri, primăria a folosiut doatr jumăatte din coșurile de gunoi supraevaluate.

Cu toate acestea, primăria a fost  executată silit de furnizorul coșurilor din cauza că nu a achitat integral facturile. Furnizorul colurilor de gunoi este  CCFRSA Marfă SRL, din București. Coșurile de gunoi au fost livrate în perioada 2013-2015, în baza unei comenzi verbale date de edilul PSD din Archiș.  În timp au fost emise trei facturi, dar primăria Archiș a achitat partial doar prima din ele,  206.000 lei, rămânând datoare cu peste 470.000 de lei, astfel ca firma a deschis un proces, pe care l-a câștigat în 2016 la Tribunalul Arad.

Nicolae Valea a fost ales primar prima data în 1992, iar de atunci a fost reales, o data la patru ani. Oamenii au fost mulțumiți de el, pentur că a atras fonduri de la govern, dar și bani europeni cu care a dezvoltat localitatea. (Sursa foto: news.ro)