Celebrul cowboy apărut pe pachetele de țigări Marlboro s-a stins din viață luna aceasta. Robert Norris avea 90 de ani, iar cu câteva decenii în urmă era imaginea puternicului brand de țigări, de unde și supranumele de Marlboro Man care l-a însoțit de-a lungul existenței.

Robert Norris a fost un cowboy autentic… și nu prea, dacă ținem cont de un secret păstrat cu sfințenie: deși a făcut reclamă la țigări Marlboro, Norris nu a fumat în viața lui! Nici măcar un trabuc, după cum susține TMZ.

Legenda spunea că șefii din publicitate l-au descoperit pe Robert Norris într-o fotografie în care apărea alături de superstarul John Wayne, cel mai cunoscut actor din istoria filmelor western. Prieten bun cu John Wayne, Norris a fost remarcat imediat, iar publicitarii l-au contactat pentru a-i propune să apară în reclame.

Compania Marlboro l-a considerat imaginea perfectă a personajul dorit, un cowboy care promovează țigările. În anii ’60, Robert Norris a aparut în sute de reviste de pe tot globul, iar panourile publicitare cu Marlboro Man au împânzit marile metropole ale lumii timp de 12 ani.

Familia dezvăluie că Robert Norris, un nefumător convins, a părăsit Marlboro când și-a dat seama că oferă un exemplu greșit copiilor. S-a întors la ferma lui, organizând numeroase concursuri de rodeo.