A murit Dan McCafferty, solistul trupei Nazareth. „Acesta este cel mai trist anunț pe care a trebuit să-l fac vreodată”

A murit Dan McCafferty, solistul trupei Nazareth. „Acesta este cel mai trist anunț pe care a trebuit să-l fac vreodată”

Încă un star rock a murit. Solistul a suferit de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), iar prietenul și basistul din Nazareth Pete Agnew a anunțat marți vestea tristă pe rețele de socializare.

Solistul trupei de hard rock, Dan McCafferty, a murit la vârsta de 76 de ani. Moartea cântărețului scoțian a fost confirmată de basistul trupei Nazareth, Pete Agnew.

„Dan a murit astăzi la 12:40. Acesta este cel mai trist anunț pe care a trebuit să-l fac vreodată. Maryann și familia și-au pierdut un soț și un tată minunat, iubitor, mi-am pierdut cel mai bun prieten și lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreți care au trăit vreodată. Prea supărat să mai spun ceva în acest moment”.

Dan a co-fondat Nazareth cu basistul Pete, chitaristul Manny Charlton și bateristul Darrell Sweet în 1968, trupa fiind puternic influențată de The Beatles, The Rolling Stones și Jimi Hendrix. Nazareth a cântat și a mers în turnee, până la retragerea lui Dan, în 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai cunoscut album al lui Dan și al trupei, „Hair of the Dog”, a fost lansat în 1975. Piesa care a dat titlul albumului, de asemenea, un single de succes, a fost mai târziu preluată de Guns N' Roses, în 1993.

Dan McCafferty a fost nevoit să se pensioneze în 2013 din motive de sănătate

Dan McCafferty a fost nevoit să se retragă în 2013 din motive de sănătate, după ce s-a prăbușit pe scenă. Un anunț pe site-ul trupei spunea atunci:

„Din păcate, trebuie să vă spunem că Dan a fost forțat să se retragă din cauza stării de sănătate. S-a înrăutățit în ultimul timp, iar după ce a încercat să cânte la un festival în Elveția, lui Dan i-a fost imposibil să continue, după ce a interpretat doar trei piese. După aceea, în culise, le-a spus colegilor că nu mai poate continua”.

Trupa a continuat să facă turnee și să înregistreze, în timp ce basistul Peter a preluat rolul de lider, cu acordul lui Dan. În ciuda retragerii din trupă, Dan a dorit să înregistreze un nou album. El a spus pentru Classic Rock după retragere: „Aș putea oricând să fac un alt disc. Dar să urc pe scenă o oră și trei sferturi și să îi fac pe oameni să plătească bani ca să vină să mă vadă – nu pot face asta”.

Omagiile aduse artistului au început să apară imediat

Un fan a scris: „Îmi pare rău să aud asta, ce om fantastic, condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor băieților din trupă a lui Dan”.

„Sunt absolut întristat să aud această veste. Odihnește-te în pace Dan, gândurile mele sunt la familia ta, prietenii și, bineînțeles, la trupă”, a adăugat un alt comentator.

Altcineva a scris: „Condoleanțe din inimă familiei lui Dan, prietenilor și trupei Nazareth”, sunt câteva din mesajele transmise de fani, potrivit mirror.co.uk.