A murit Alexandru Sassu, fost președinte al TVR. Avea 65 de ani

A murit Alexandru Sassu, fost președinte al TVR. Avea 65 de ani

Alexandru Sassu, fost președinte al TVR, a murit la vârsta de 65 de ani.

Alexandru Sassu a murit în urma unor afecțiuni cardiace. În 2017, Sassu a fost validat de camerele reunite ale Parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General (interimar) și apoi începând cu data de 2 septembrie 2007, a fost confirmat oficial în funcția de Președinte-Director General al companiei publice de televiziune, SRTV (Televiziunea Română).

În 2010, după ce a plecat din funcția de Președinte-Director General al SRTV, a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Alexandru Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanţat atunci de Dinu Patriciu. Magnatul avea un proiect de dezvoltarea a unei televiziuni on-line în cadrul trustului, lucru inexistent la acea oră pe piața media românească. Adevărul TV primise şi o licenţă de la CNA, însă lucrurile s-au urnit greu cu implementarea proiectului. Studioul a fost realizat, dotat cu aparatură modernă, Sassu a reușit și închegarea unei mici echipe, însă lucrurile s-au oprit la un moment dat. Licența a fost retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”. În fapt, era producător și consiler al președintei de atunci Doina Gradea. În 2020, părăsește din nou TVR.

Alexandru Sassu s-a născut pe 26 octombrie 1955.

A intrat în politică după revoluție

Alexandru Sassu s-a remarcat în timpul evenimentelor din decembrie 1989. După 1990 a făcut parte din CPUN.

A fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003. Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat, rămânând în echipa lui Iliescu și Năstase.

În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria.

Alexandru Sassu a mai fost ministru Pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

Politicianul a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.