Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit actorul Boris Petroff. S-a identificat cu rolul Geppetto din „Pinocchio”
A murit actorul Boris Petroff. S-a identificat cu rolul Geppetto din „Pinocchio”

A murit actorul Boris Petroff. S-a identificat cu rolul Geppetto din „Pinocchio”

Îndrăgitul actor Boris Petroff a încetat din viață joi, la vârsta de 82 de ani. El a fost un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii.

Debutul ca profesionist s-a făcut în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”.

Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara.

A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.

Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

S-a identificat cu rolul Geppetto din „Pinocchio”, de Carlo Collodi

Rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” în regia lui Cornel Todea.

Breasla teatrală i-a recunoscut și răsplătit anii dedicați Teatrului. În anul 2004 Boris Petroff a primit premiul special UNITER pentru teatrul de Copii.

Ani de zile, Boris Petroff a fost președintele juriului Festivalului de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”.

O personalitate complexă, un actor cu 100 de fețe. În ultimii ani de viață se retrăsese la Moroieni (Dâmbovița), potrivit uniter.ro

„Azi s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârşit, care şi-a dedicat zeci de ani din viaţă teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu şugubăţ şi cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare”, informează site-ul UNITER, potrivit Agerpres