Evenimentul Zilei > Social > Tragedie fără margini în lumea artistică: Un actor important s-a stins din viață! „Ne-a părăsit…” FOTO
Tragedie fără margini în lumea artistică: Un actor important s-a stins din viață! „Ne-a părăsit…” FOTO

Tragedie fără margini în lumea artistică: Un actor important s-a stins din viață! „Ne-a părăsit…” FOTO

Vestea stingerii din viață a actorului Marius Exarhu a venit ca un fulger. Colegii din lumea teatrului, colaboratorii și prietenii au inimile frânte. Artistul a murit în urmă cu circa trei zile, însă anunțul a ajuns în atenția presei abia miercuri, 17 noiembrie. Informația a fost făcută publică de colegii regretatului actor. 

A murit actorul Marius Exarhu

Doliu în lumea teatrului românesc. Tatăl prezentatorului radio și de televiziune Răzvan Exarhu a murit în urmă cu circa trei zile, la vârsta de 84 de ani. Trecerea din viață a actorului Marius Exarhu a lăsat inimile colegilor artiști sfâșiate.

sursă: Facebook

Vestea a venit pe neașteptate. Reprezentanți din diverse domenii, precum cel al muzeelor, și-au exprimat ultimele gânduri în legătură cu moartea artistului.

Cine a fost artistul. „Ne-a părăsit…”

Anunțul a fost făcut public de către reprezentanții Teatrului Maria Filotti. „Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu!

Marius Exarhu (18 Martie 1937 – 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955 – 1997 la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969 – 1971 și 1990 – 1993. La Teatrul „Maria Filotti’” a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele „Casa”, regia Sânziana Stoican și în „La grande magia”, regia Radu Nichifor.

Dumnezeu să-l ierte!”, au transmit colegii actorului pe pagina de Facebook a Teatrului Maria Filotti.

In memoriam: Marius Exarhu

Și Muzeul Brăilei „Carol I” a deplâns stingerea actorului. „Muzeul Brăilei „Carol I” a primit cu tristețe vestea încetării din viață a artistului păpușar Marius Exarhu, membru al Comunității Elene Brăila, prieten și colaborator al instituției noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris reprezentanții muzeului.

„EXARHU, Marius – n. 18.03.1937. Valoros artist păpușar, a activat la Teatrul pentru Copii Brăila (1955 –1993 şi după aceea colaborator până în 1997). A fost director între anii 1969 – 1971 şi 1990-1993. Roluri de referință în: Elefănţelul curios 1970 (rolurile Leul şi Şarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prinţul), Punguţa cu doi bani 1979 (rolul Cocoşul), Harap Alb 1977 (rolul principal), M-am jucat într-o zi 1987, Peştişorul de aur (rolul Moşul) 1984, Hänsel şi Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea). Asistent de regie la Chira Chiralina (regia Zoe Anghel Stanca) şi la Trei căsuţe şi trei drumuri (regia Florica Teodoru).

A regizat: Băiatul şi vântul, Comoara de D. Vacariu, Artiştii pădurii de N. Ghernet, Albă ca Zăpada de M. Manoilescu, Cei trei purceluşi de E. Toth şi Vreau să fiu mare de Tifirov. Ref. Dumitru Anghel, La Teatrul de Păpuşi: “Băiatul şi vântul” de Nadia Trandafilova [regia Marius Exarhu] în Înainte, Brăila, Nr. 6771 (25 sept. 1966)”, se arată și pe pagina de Facebook a Muzeului Brăilei Carol I”, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului Brăilei Carol I.