Evenimentul Zilei > Actualitate > A lucrat OPT ani pentru POLIŢIA ROMÂNĂ, însă a ajuns în mâinile HINGHERILOR. Câinele EROU a fost salvat în ULTIMA CLIPĂ | FOTO
A lucrat OPT ani pentru POLIŢIA ROMÂNĂ, însă a ajuns în mâinile HINGHERILOR. Câinele EROU a fost salvat în ULTIMA CLIPĂ | FOTO

A lucrat OPT ani pentru POLIŢIA ROMÂNĂ, însă a ajuns în mâinile HINGHERILOR. Câinele EROU a fost salvat în ULTIMA CLIPĂ | FOTO

A lucrat opt ani pentru Poliţia Română, timp în care a salvat vieţile a sute de oameni, a căutat infractori sau a depistat stupefiante. După ce şi-a încheiat activitatea, câinele erou a ajuns pe mânile hingherilor.

După ce servesc interesul statului, câinii poliţişti sunt daţi, de obicei, în grija foştilor stăpâni. În cazul în care aceştia nu se mai pot ocupa de ei, câinii ajung în adăposturi de animale fără stăpâni, relatează b1.ro.

Aşa s-a întâmplat şi cu Beks, care deşi a făcut parte din operaţiunile Poliţiei Române pentru opt ani, a ajuns în mâinile hingherilor. A fost salvată în ultima clipă de o femeie din Bucureşti. Impresionată de povestea lui, femeia l-a adoptat.

“Ce agitație pe el când a fost adus la mine şi ce abandon în mâinile mele când i-am spus "băiatul meu" şi când a văzut iubire. A făcut pipi pe el… La propriu…ca un câine copil… Toată tensiunea din el a dispărut și a acceptat tot prin ce a trecut cu transportul, cu baia şi injecțiile la veterinar cu toate nebunele de pisici şi de alți căței care l-au întâmpinat la venire. Doar a fost cuminte şi trist. Tristețea lui era grea. Era tristețea sufletului dezamăgit”, a povestit Luminiţa-Cătălina Rădulescu-Bercuciu.

“Eu am ajuns să știu de el pentru că inima unui polițist era îndurerată și a cerut ajutor. Dacă ar exista o lege care să ne dea varianta în care câinii ieșiți la pensie să se poată da cu acceptul unor organizaţii pentru a facilita adopţia măcar cu câteva luni înainte, s-ar putea face mai mult pentru ei! Când acel polițist care a avut grijă de el și a lucrat cu el trebuie să îl hrănească și mai ales să plătească serviciile medicale din propriul lui salariu e greu. Sistemul ăsta spune că dacă ai câine în casă trebuie să plătești la întreținere în plus. Acelaşi sistem spune şi că dacă vrei să adopți din ecarisaj trebuie să ai acordul vecinilor. Dar sistemul găsește bani pentru cine trebuie, dar pentru pensionari, bolnavi de cancer, și alții care au fost buni doar cât l-au servit nu găsește!(…) Este prea nedrept să servească atâţia ani şi să fie aruncaţi la gunoi!”, a mai spus Luminița.