Robert Wilson este considerat o legendă pe Wall Street. Pe 23 decembrie 2013, magnatul a sărit de la etajul al 16-lea al unei clădiri rezidenţiale din apropierea Central Park, San Remo, în care au locuit de-a lungul vremii celebrităţi.

Atac cerebral

Poliţia a găsit în apartamentul său un bilet în care îşi explica gestul, iar un prieten de-al său declara presei că, după ce a suferit un atac cerebral în iunie 2013, Robert i-a spus că nu vrea să sufere şi că va fi pregătit când va veni vremea să îşi încheie socotelile cu această lume.
Milionarul Robert W. Wilson s-a născut pe 3 noiembrie 1926, în Detroit. A absolvit magna cum laude cursurile Amherst College, cu o diplomă în economie în 1946 şi apoi a fost acceptat la un masterat, la Universitatea din Michigan, un an mai târziu. Wilson a urmat şi cursurile facultăţii de drept din cadrul universităţii, iar după doi ani a plecat pe Wall Street.

Primul job l-a avut în 1949, ca junior în cadrul First Boston Corp., dar activitatea a fost întreruptă pentru satisfacerea stagiului militar, în 1951. S-a întors în cadrul firmei în 1953.
În acelaşi an a dorit să revină în oraşul natal, unde a lucrat ca analist la National bank of Detroit. Nu a rezistat mult departe de Wall Street, iar în 1958 a revenit în New York, unde a lucrat la început tot ca analist.
Apoi a devenit vicepreşedinte la General American Investors, funcţie pe care a ocupat-o timp de 4 ani. Ulterior a lucrat la A.G.Becker&Co., unde a rămas până la înfiinţarea propriului fond de investiţii. În 1969 lua fiinţă Wilson & Associates, un fond de investiţii. În 1986, Robert W. Wilson s-a retras din activitate.

De ce a donat

Înainte de a-şi pune capăt zilelor, Robert W. Wilson şi-a donat ce i-a mai rămas din avere către mai multe fundaţii non-profit. De-a lungul timpului a mai susţinut şi Biserica Catolică. În 2010, întrebat de ce a donat sume atât de mari arhiepiscopiei din New York, el a răspuns că "mi-am dat seama că şcolile catolice se închid peste tot în ţară şi că probabil Bill Gates nu are suficienţi bani pentru a le salva".

"Bob avea dorinţa de a vedea lucrurile bine făcute în lume. A avut capacitatea necesară de a prevedea încotro se îndreaptă lumea şi a făcut avere de pe urma acestui fapt”, spunea Fred Krupp, preşedintele EDF.