„A început să scadă numărul de pacienți”: O rază de lumină după săptămâni consecutive de coșmar

„A început să scadă numărul de pacienți”: O rază de lumină după săptămâni consecutive de coșmar Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

„A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni”, a declarat, luni seară, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, făcând referire la pacienții internați pe diverse secții COVID-19. Evoluția celor care primesc îngrijiri medicale la Terapie Intensivă rămâne, în continuare, problematică.

Vești optimiste de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Pentru prima dată în ultimele aproximativ patru săptămâni, reprezentanții unității sanitare au transmis că au locuri libere în secțiile COVID-19, deși situația pacienților internați la ATI este, în continuare, critică, iar problema absenței paturilor persistă.

„A început să scadă numărul de pacienți”

„Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a mai transmis că echipamentele medicale, precum ventilatoarele, trebuie înlocuite având în vedere perioada în care România s-a confruntat cu valuri de amploare consecutive de cazuri de boală COVID-19 au fost suprasolicitate. De asemenea, secțiile unităților medicale trebuie dezinfectate riguros.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beatrice Mahler, despre locurile de la ATI

„Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI și toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital, cel puțin la două săptămâni, adică o igienă completă cu dezinfecție a saloanelor. Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută. Sperăm că vom avea timp în următoarea perioadă extrem de profundă trebuie făcută.

Sperăm să avem timp să introducem ventilatoarele în procesul de revizuire completă pentru că sunt și au fost folosite extrem de intens. După valul unu, valul doi și mai ales valul trei toate ventilatoarele noi au trebuit reparate complet, fiind extrem de mult folosite”, a declarat Beatrice Mahler într-o intervenție televizată la B1TV.