Evenimentul Zilei > Actualitate > A început războiul în Capitală! Martorii au fost îngroziți
A început războiul în Capitală! Martorii au fost îngroziți

A început războiul în Capitală! Martorii au fost îngroziți

Bătăi de stradă, urmăriri prin oraș și foarte mulți nervi. Este „radiografia” unui adevărat război între taximetriști și concurenții lor de la Uber.

Taximetriștii susțin că această firmă lucrează ilegal.

Mai mulţi şoferi ai companiei Uber au fost atacaţi de taximetrişti în parcarea unui complex din Bucureşti cu ouă şi făină.

Incidentul a fost anunţat pe o pagină de Facebook a taximetriştilor.

Din postări reiese că la faţa locului a fost solicitată şi intervenţia poliţiei.

„Cine e în zona Therme să meargă acolo. E scandal cu uberiştii, au venit ăia vreo 100 de maşini și se iau cu colegii de la taxi….. Atenție, poliţia e pe drum și vin televiziunile. Gestionați situația cu calm și încercați să calmați spiritele.”

După această postare, a urmat la puțin timp o alta în care se arată că au sosit la fața locului polițiștii și jandarmii.

„4 mașini de poliţie şi 2 dube cu jandarmi sunt la faţa locului.. Încă mai vin și de la ridesharing şi taximetriști….”, se arată în postarea de pe pagina Clubul Taximetriştilor.

Taximetriștii sunt nemulțumiți că termenul-limită inițial pentru autorizare a fost amânat de la 1 noiembrie 2019 la 1 februarie 2020.

Ridesharing-ul a fost reglementat în vara anului trecut în urma unei îndelungate discuții atât cu firmele care au aplicații de transport alternativ, cât și cu reprezentanții taximetriștilor, potrivit dcnews.ro