Evenimentul Zilei > Sport > A început montarea gazonului pe stadionul Rapid. Când va fi inaugurată arena. Foto
A început montarea gazonului pe stadionul Rapid. Când va fi inaugurată arena. Foto

A început montarea gazonului pe stadionul Rapid. Când va fi inaugurată arena. Foto

Constructorii au început lucrările de amenajare a terenului de fotbal din noul complex sportiv Rapid.

Pe noul stadion Rapid au început lucrările de montare a gazonului. Anunțul a fost făcut de Compania Naţională de Investiţii (CNI) care a estimat că terenul va fi gata de recepție în această vară.

Stadionul Rapid va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, dintre care peste 250 de locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora. Suprafața de joc va fi conformă cu normele impuse de forul european al fotbalului, UEFA. Suprafața de joc va avea o zonă înierbată de 80 × 120 m.

„Se va derula gazonul, se vor instala scaunele în tribune pentru spectatori, și vor putea fi reluate în vară competițiile sportive în stadionul Giulești din Capitală! A fost un prilej de bucurie să vizitez astăzi lucrările arenei Rapid din București, o investiție importantă, în valoare de aproape 165 milioane de lei, finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, spunea, într-o postare pe Facebook, ministrul Cseke Attila zilele trecute.

Cum va arăta viitorul stadion Rapid

Complexul sportiv Rapid va cuprinde şi o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi spaţii administrative, dar şi spaţii dedicate publicului. Costul total al investiţiei care este finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, se ridică la aproape 165 milioane de lei.

După recepție, pe acest stadion se vor putea desfășura competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiţii aferente desfăşurării EURO 2020 la Bucureşti. Dintre cele trei stadioane, arenele Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate la începutul acestui an.

Lucrările sunt aproape de final

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, anunța, în urmă cu o săptămână, că noul complex sportiv Rapid este finalizat în proporție de 90%.

„Arena, finalizată în proporție de 90%, va avea 14.000 de locuri în tribună, va fi conformă cu normele UEFA, și va putea găzdui astfel competiții sportive naționale și internaționale. Cu un efort comun, împreună, putem reveni la bucuria de a susține echipele sportive și din tribune!”, mai declaraa Cseke Attila, conform unei postări pe Facebook, în 6 mai.