Evenimentul Zilei > Politica > A început lupta pentru Primăria Capitalei. Traian Băsescu din nou primar general?
A început lupta pentru Primăria Capitalei. Traian Băsescu din nou primar general?

A început lupta pentru Primăria Capitalei. Traian Băsescu din nou primar general?

După ce a fost anunțat programul alegerilor locale, ce vor avea loc pe data de 27 septembrie 2020, partidele politice au început negocierile.

Tensiunile puternice între PNL și USR, au dus la eșuarea negocierilor de până acum. Totodată, există zvonuri că în bătălia pentru fotoliul de primar general al Capitalei ar intra chiar fostul președinte, Traian Băsescu. PMP ar fi început deja să tipărească afișele de campanie prin care se anunță candidatura fostului președinte pentru fotoliul de primar general.

PNL a decis să facă alianță doar cu USR Plus, la alegerile locale din București. În aceste condiții, PMP, partidul lui Traian Băsescu, va merge separat și va avea candidați proprii la primăriile de sector. La începutul acestei luni, chiar fostul preșesinte, traian Băsescu afirmase că nu exclude ca el să candideze la funcția de primar general.

PMP a fost exclus din discuțile care au avut loc între partidele de dreapta, PNL și USR.  PMP ar fi negociat cu PNL și USR și ar fi cerut să primească o primărie de sector, mai exact cea de la Sectorul 6, pentru a rămâne în alianță.

Eugen Tomac, președintele PMP, a precizat, la Antena3, că negocierile nu sunt încă definitive, însă în eventualitatea în care partidul său va fi exclus din alianță, Traian Băsescu va candida pentru al treilea mandat la Primăria Capitalei.

Neînțelegeri sunt și între PNL și USR, deoarece, nu reușesc să se înțeleagă pentru primăriile de sector. Dan Barna ar fi negociat o paritate de 3-3, însă PNL nu este de acord pentru că deja a cedat mai mult prin susținerea candidatului Nicușor Dan din partea USR, pentru Primăria Capitalei.

Din negocierile care au avut loc până acum, primăriile de sector ar fi împărțite astfel:

PNL:
– Sectorul 2: Dan Cristian Popescu
– Sectorul 5 Cristian Băcanu
– Sectorul 6: Ciprian Ciucu

USR:
– Sectorul 1: Clotilde Armand
– Sectorul 3: Ana Ciceală
– Sectorul 4: Simona Spătaru

„PNL a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie rațional pentru ca dreapta să aibă  alianță. Prop Nicușor Dan a venit , profilat pentru aceeași funcție. Ne dorim să ajungem la un compromis pentru a câștiga primăriile de sector.

Negocierile de aseară ar fi eșuat, iar sursele confirmă că miercuri ar urma să fie o ultimă întâlnire între Dan Barna și Ludovic Orban pentru stabilirea candidaților, dată fiind urgența anunțării lor. Mărul discordiei este legat de Sectorul 2, unde USR nu vrea să accepte candidatul dreptei”, a spus Dan Cristian Popescu, potrivit antena3.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: