Editura Evenimentul si Capital

INTERLOPII îi vor CAPUL! A furat „iarbă” de un sfert de million de euro de la MAFIA DROGURILOR

Autor: | | 0 Comentarii | 2281 Vizualizari

Evenimentul zilei vă prezintă povestea senzațională a unui tânăr care a jefuit un clan de interlopi, furându-le droguri în valoare de 170.000 de euro. Da, ați citit bine, 170.000 de euro! Dar aceștia sunt doar o mică parte din banii care se învârt pe străzi, la negru. Odată comercializată direct clienților, valoarea „mărfii” sare de un sfert de milion de euro. Protagonistul este un bucureștean de 30 de ani care acum este căutat de păgubiți pentru „răspunsuri”. Tot asta vrea şi Poliţia de la el. Am decis să protejăm identitatea tuturor celor din această poveste, din motive lesne de înțeles.

Sunt locuri în lume în care viaţa nu se plănuieşte, ci pur şi simplu se întâmplă, locuri în care trebuie să-ţi prelungeşti orizontul interior cu un spaţiu suplimentar, în care să poată să încapă atât mizeria din jur, cât şi mândria proprie. Pentru un tânăr de 30 de ani, precum Andu, această bivalenţă a fost, însă, imposibilă. El a învăţat de mic să repudieze emoţiile simple, să le manipuleze și să le tolereze de ochii lumii, așa că, dacă nu i-ai cunoaște întreaga istorie, ai zice că e ancorat în realitate şi că îi pasă de cei din jur. De fapt, Andu este un mic demon, crescut într-un cartier sărac din sudul Bucureştiului, acolo unde a deprins nu numai patima jocurilor de noroc, a pariurilor şi a pokerului, ci şi ideea că, într-o astfel de lume, propăşirea materială cu orice preţ este tot ceea ce contează.

Casa dintre blocuri

Casa în care a crescut Andu stârneşte şi astăzi mirarea tuturor. Imobilul cu un singur etaj a scăpat ca prin minune de demolare şi zace şi acum stingher între blocurile care au împânzit zona. Unii spun că acolo ar fi locuit bucătăreasa lui Ceauşescu şi că de aceea casa ar fi rămas în picioare. Alţii împing povestea locuinţei înspre timpuri imemoriale, când bulgarii au fugit în România să muncească pe domeniile boerilor, pentru că nu se lăsau creştinaţi de Simeon I. Tot sudul Bucureştilor ar fi fost, de altfel, plin cu gospodării de bulgari până în timpurile moderne, până când comuniştii au decis sistematizarea oraşului şi construirea de blocuri. Andu crescuse acolo, în casa aceea care oferea trecătorilor doar un perete uriaş, înalt de două caturi şi lat de 20 de metri, fără ferestre, căci locatarii preferaseră săşi protejeze intimitatea familială spre curtea interioară.

Covârșiți de frica sărăciei

În intestinele acestei fortărețe și-a petrecut Andu copilăria, departe de ochii curioșilor, la etaj, într-o cameră de 2x3 metri în care abia încăpea patul, pentru că, altfel, camera era dominată de un bufet de bucătărie vechi și mucegăit pe care maică-sa nu mai avea unde să-l pună. Iar de aruncat nici nu se putea pune problema. Și toată casă era plină de vechituri, de ceainice interbelice cu seturi de cești care imitau - prost - porțelanul de China, de binocluri, coșulețe din nuiele, cutii și cutiuțe atinse de aripa necruțătoare a vremii, și câte și mai câte jerpelituri... Practic, era un tomberon în care părinții lui Andu, covârșiți de frica sărăciei, adunau orice găseau, că nu se știe când vor fi trebuind.

Păcănele și pariuri în căutarea loviturii

Totul s-a schimbat când părinții lui au plecat la muncă în străinătate. Au vândut casa și l-au plasat pe Andu într-un apartament din același cartier, împreună cu bunicii. Dar Andu avea spirit de întreprinzător și ajunsese un șmecheraș de cartier. Golea sticlele de votcă fără să clipească și, din când în când, trăgea câte un joint cu tovarășii. Crescând, a testat multe alte delicii, inclusiv LSD sau Amfetamină. Bătea sălile de păcănele și agențiile de pariuri în căutarea loviturii. Era convins că se poate îmbogăți dintr-o singură mișcare. Trebuia doar să aștepte până când fatalitatea va învârti roata norocului astfel încât să își poată îndeplini visul. Pe de altă parte, își juca bine și rolul de fiu dat uitării de părinți și apela la șantajul emoțional ori de câte ori era nevoie. Așa că a reușit să-i convingă pe ai lui să-i cumpere un apartament din agonisala strânsă în străinătate. A pierdut casa Curând, a rămas fără bani și și-a pus casa la bătaie printr-un credit ipotecar. Credea în spiritul său de întreprinzător și și-a cumpărat o imprimantă 3D, la care visa de câțiva ani. Însă entuziasmul i s-a subțiat până aproape de depresie când și-a dat seama că imprimanta de 6.000 de euro nu putea fi folosită în scopuri profesionale. Restul de bani i-a tocat repede, la păcănele și pe droguri, așa că, în câteva luni, a pierdut și apartamentul, și imprimanta, pe care o dusese, de asemenea, la amanet.

Într-o reţea de escroci

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI