Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost identificată și ultima persoană de cetățenie română semnalată ca dispărută în urma seismului din Italia. Aceasta a fost găsită în viaţă: „Nu mai avem persoane disp[rute, avem doar aceste persoane care Încă sunt spitalizate”
A fost identificată și ultima persoană de cetățenie română semnalată ca dispărută în urma seismului din Italia. Aceasta a fost găsită în viaţă: „Nu mai avem persoane disp[rute, avem doar aceste persoane care Încă sunt spitalizate”

A fost identificată și ultima persoană de cetățenie română semnalată ca dispărută în urma seismului din Italia. Aceasta a fost găsită în viaţă: „Nu mai avem persoane disp[rute, avem doar aceste persoane care Încă sunt spitalizate”

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a fost identificată și ultima persoană de cetățenie română semnalată ca dispărută în urma seismului din Italia, aceasta fiind în viață.

În urma devastatorului seism care a lovit centrul Italiei au murit 292 de persoane, dintre care 11 erau români. Mai mulţi conaţionali au fost dat dispăruţi, şi, din fericire, a fost indetificat şi ultimul conational despre care nu se mai ştia nimic.

"Din informatiile pe care le am de astazi, si acea persoana, care fusese data disparuta, a fost identificata. Deci, nu mai avem practic persoane disparute, avem doar aceste persoane care inca sunt spitalizate", a afirmat premierul Dacian Ciolos.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, numărul cetățenilor spitalizați este de 5, iar reprezentanţii Ambasadei României la Roma mențin legătura cu aceștia.

Cele două transporturi funerare cu trupurile a 7 cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au ajuns în cursul zilei de astăzi în România.

În urma finalizării tuturor procedurilor, transportul funerar cu trupul neînsufleţit al celui de-al optulea cetăţean român decedat în urma seismului va sosi în țară în cursul zilei de 1 septembrie  2016.

Costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistență necesară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: