Ignorând faptul că prin comportarea sa incalificabilă a pus în pericol viața unui om care avea nevoie de intervenția medicilor, individul a refuzat să acorde prioritate ambulanţei SAJ.

Întâmplarea a fost postată pe o reţea de socializare de un cadru medical din ambulanţă.

Ulterior, şoferul a fost identificat de Poliţia Rutieră şi sancţionat ca atare pentru această încălcare a legii: 580 de lei amenda şi permis ridicat pentru o lună.

Şoferii şi cadrele medicale de pe ambulanţă se plâng că se confruntă zilnic cu astfel de cazuri.

„Oamenii care fac așa ceva, precum șoferul pe care l-ați arătat, le pun viața omenilor în pericol. Pentru că nu se știe unde mergea această ambulanță. Poate mergea la un stop cardiac, un accident rutier, cineva înecat în Constanța. Iar în Constanța, din păcate, am avut, în ultimii doi-trei ani, mai multe accidente cu ambulanțele din cauza unor șoferi inconștienți care nu au lăsat mașina să treacă. Toate aceste aspecte arată că mai avem foarte mult de învățat la capitolul educație rutieră. Contribui la uciderea unui om prin astfel de gesturi”, a spus Raed Arafat, șeful DSU

Potrivit art 37. Cod rutier. Conducatorii de vehicule sunt obligati sa reduca viteza, sa circule cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare si sa acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare albastra si sonore.