A fost finalizată expertiza în cazul bijuteriilor și diamantelor ridicate în dosarul pe care DNA i l-a deschis lui Daniel Tudorache

A fost finalizată expertiza în cazul bijuteriilor și diamantelor ridicate în dosarul pe care DNA i l-a deschis lui Daniel Tudorache sursa: arhivă EVZ

Dosarul în care apare numele fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, este aproape de a fi finalizat de procurorii DNA, care au primit și rezultatele expertizei.

A fost finalizată expertiza în cazul bijuteriilor și diamantelor ridicate în dosarul de corupție al fostului primar din Sectorul 1 al Capitalei, Daniel Tudorache. Potrivit analizei, acestea sunt autentice și valorează aproximativ 9 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro. Această expertiză a fost cerută și a ajuns la procurorii DNA, iar ancheta este aproape de a fi finalizată, conform unor surse citate de g4media.

Cine mai apare în dosarul întocmit de DNA împotriva lui Daniel Tudorache

Cei de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-au acuzat pe Daniel Tudorache în noiembrie 2020 într-un dosar de spălare de bani și complicitate la trafic de influență într-un dosar penal în care a stabilit o cauțiune de un milion de euro, potrivit unui comunicat al instituției.

În același dosar, fosta soție a politicianului și un apropiat al acestuia trebuie să plătească, la rândul lor, cauțiuni de 200.000 de euro, respectiv 75.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii susțin că apropiatul primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri.

Ce destinație ar fi avut banii care erau introduși în circuit

Apropiatul lui Dan Tudorache ar fi primit 105.000 lei cash. DNA arată că ”există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.

Procurorii mai arată arată că în perioada în care a ocupat funcții publice, timp de 10 ani, 2008-2018, Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani „disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”. Procurorii îl acuză că, pentru a ascunde originea sumelor de bani obținute ilegal, Tudorache s-ar fi folosit de doi interpuși: soția și menajera sa.

Banii introduși în circuit de soție și menajeră ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi și constituirea de depozite bancare, potrivit DNA.