Evenimentul Zilei > EVZ Special > A făcut istorie în industria încălțămintei
A făcut istorie în industria încălțămintei

A făcut istorie în industria încălțămintei

S-a născut la 6 iulie 1858, la South Abington, statul Massachusetts, parcă predestinat să le dea semenilor încălțări pe măsură și rezistente.

Lyman Reed Blake a realizat prima maşină de cusut, prin care talpa încălţămintei putea fi cusută de bucăţile de piele sau materialul din partea superioară a acesteia.

Blake a început să lucreze într-o fabrică de pantofi de la o vârstă fragedă. Iniţial a lucrat cu fratele său, Samuel, apoi s-a angajat la compania inventatorului Isaac Singer, Singer Corporation.

Până în 1856, devenise partenerul lui Isaac la companie, principala sa preocupare fiind aceea de a îmbunătăţi modele deja existente, pentru creşterea productivităţii.

Doi ani mai târziu, la 6 iulie 1858, Blake primea brevetul din partea guvernului Statelor Unite pentru maşina de cusut cu ajutorul căreia se putea coase talpa încălţămintei de partea superioară a acesteia.

Invenţia a dus la producerea unui număr mai mare şi, totodată, mult mai ieftin de încălţăminte, fiind eliminat procesul de cusut manual.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.