Evenimentul Zilei > EVZ Special > A făcut istorie în industria încălțămintei
A făcut istorie în industria încălțămintei

A făcut istorie în industria încălțămintei

S-a născut la 6 iulie 1858, la South Abington, statul Massachusetts, parcă predestinat să le dea semenilor încălțări pe măsură și rezistente.

Lyman Reed Blake a realizat prima maşină de cusut, prin care talpa încălţămintei putea fi cusută de bucăţile de piele sau materialul din partea superioară a acesteia.

Blake a început să lucreze într-o fabrică de pantofi de la o vârstă fragedă. Iniţial a lucrat cu fratele său, Samuel, apoi s-a angajat la compania inventatorului Isaac Singer, Singer Corporation.

Până în 1856, devenise partenerul lui Isaac la companie, principala sa preocupare fiind aceea de a îmbunătăţi modele deja existente, pentru creşterea productivităţii.

Doi ani mai târziu, la 6 iulie 1858, Blake primea brevetul din partea guvernului Statelor Unite pentru maşina de cusut cu ajutorul căreia se putea coase talpa încălţămintei de partea superioară a acesteia.

Invenţia a dus la producerea unui număr mai mare şi, totodată, mult mai ieftin de încălţăminte, fiind eliminat procesul de cusut manual.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric