Evenimentul Zilei > Actualitate > A devenit cel mai bun pianist din lume la 12 ani!! Povestea micului maestru al clapelor din Petroşani care a cucerit lumea
A devenit cel mai bun pianist din lume la 12 ani!! Povestea micului maestru al clapelor din Petroşani care a cucerit lumea

A devenit cel mai bun pianist din lume la 12 ani!! Povestea micului maestru al clapelor din Petroşani care a cucerit lumea

A devenit cel mai bun tânăr pianist din lume la doar 12 ani. Fabiani Pricsina a reprezentat România la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa si a obtinut premiul I.

Micuţul pianist de la Petroşani a cucerit podiumul, devenind astfel cel mai bun tânăr pianist din lume. Fabiani a demonstrat în ciuda vârstei lui, că muzica nu înseamnă doar a a fi maestru al clapelor, ci a cânta cu sufletul. Iar interpretarea sa a fost plină de emoţie. 

Fabiani a cântat cu gândul la mama sa, demonstrând astfel că muzica înseamnă în primul rând emoţie. Povestea lui este una tristă, care în loc să îl doboare l-a făcut mai puternic, dând tuturor o lecţie de viaţă. Mama lui s-a stins în urma unui tragic accident de circulaţie care a avut loc anul trecut la Petroşani chiar în Joia Patimilor.

“Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani in fata ziaristilor.

Potrivit ştireazilei.ro,nu este pentru prima dată când tânărul participă la astfel de concursuri. El a mai urcat pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Prcsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, în România sau în Italia, unde a participat,  în 2014 și 2015, la concursul internațional ”Piano Talents” de la Milano.