Evenimentul Zilei > International > A dat în JUDECATĂ Metropolitan Museum pentru că Iisus este ALB și a cerut ca patru CAPODOPERE să fie date jos!
A dat în JUDECATĂ Metropolitan Museum pentru că Iisus este ALB și a cerut ca patru CAPODOPERE să fie date jos!

A dat în JUDECATĂ Metropolitan Museum pentru că Iisus este ALB și a cerut ca patru CAPODOPERE să fie date jos!

Un Iisus prunc, cu pielea diafană și cu părul auriu, așa cum apare în numeroase picturi, a fost prea mult pentru Justin Renel Joseph. Ofensat, new-yorkez-ul de 33 de ani a făcut plângere pentru rasism împotriva Muzeului Metropolitan din New York.

Justin Renel Joseph a cerut îndepărtarea de pe simezele celebrei galerii new-yorkeze a patru pânze, pentru că ele ar înfățișa un Iisus Hristos „prea arian”.

În plângerea sa, depusă la Curtea Supremă din Manhattan, el susține că Iisus, originar din Orientul Mijlociu, „avea părul negru și ondulat și pielea de culoare arămie”. Exact ca Justin Renel Joseph, care, luând-o ca pe o ofensă persoanlă, a declarat pentru New York Post:

„Artiștii au schimbat complet rasa lui Iisus, pentru a fi mai conform estetic cu gusturile persoanelor albe.”

Drept urmare, vederea acestor tablouri „a produs la petent un sentiment de respingere și impresia că nu mai este acceptat în societate”, se arată în plângerea pe care JR Joseph a depus-o. Sesizând „un caz extrem de discriminare, el a invocat Civil Right Acts din 1964, care interzice discriminările pe baze rasiale și afirmă că a suferit „un stress personal” văzând „Sfânta Familie cu îngeri” de Sebastiano Ricci, „Învierea” de Perugino, „Minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor” de Tintoretto și „Răstignirea” de Francesco Granacci.

Muzeul Metropolitan s-a simțit dator să răspundă acuzațiilor. Purtătoarea de cuvânt Elyse Topalian a declarat:

„În perioada când aceste tablouri au fost pictate, era uzual pentru artiști să prezinte eroi asemănători cu audiența locală. Acest fenomen s-a petrecut și în alte culturi.”