Evenimentul Zilei > EVZ Special > A CĂZUT un important AGENT Mossad care SABOTA Hezbollah
A CĂZUT un important AGENT Mossad care SABOTA Hezbollah

A CĂZUT un important AGENT Mossad care SABOTA Hezbollah

Grupul terorist libanez Hezbollah a anunțat că un oficial-cheie al său, care activa în cadrul operațiunilor externe, spiona pentru Mossad, și a dejucat mai multe atacuri împotriva Israelului, a informat marți un site libanez preluat de Jerusalem Post.

Potrivit surselor citate de site-ul libanez El Nashra, spionul Mossad a fost arestat acum câteva săptămâni și făcea parte din Unitatea 910, care îndeplinește sarcini specifice împotriva țintelor israeliene.

Agentul, identificat ca M. Sh., lucra sub acoperire ca om de afaceri și călătorea foarte mult. Sursa citată susține că M. Sh. ar fi fost recrutat de Mossad în timpul unei călătorii într-o țară din vestul Asiei.

M. Sh. a lucrat pentru Mossad timp de mai mulți ani, perioadă în care a dejucat mai multe operațiuni Hezbollah menite să răzbune asasinarea comandantului Imad Mughnieh, în 2008 la Damasc, pentru care grupul Șiit a acuzat Mossadul.

Spionul Mossad a furnizat informații despre spioni Hezbollah, ceea ce a dus la arestarea agentului Muhamad Amadar, la Lima, în Peru, în luna octombrie.

Poliția peruviană a declarat în noiembrie că îl va pune sub acuzare pe Amadar, după ce au descoperit asupra lui urme de explozibil și acesta a recunoscut că este membru al Hezbollah.

Bărbatul prezentase inițial documente false care îl prezentau va fiind originar din Sierra Leone, a declarat șeful poliției peruviene, Jorge Flores.

Se mai bănuiește că agentul Mossad a furnizat și informații care au ajutat Israelul să-l lichideze anul trecut pe Hassan Al-Laqqis. Deși un grup rival Sunit (Brigada Ahrar Al-Sunna Baalbeck) și-a asumat răspunderea asasinatului, Hezbollah a acuzat Israelul.

Spre deosebire de teroriștii suniți, cunoscuți pentru atacurile lor dezorganizate, care intenționează să producă multe victime nevinovate, eliminarea lui Al-Laqqis s-a făcut printr-o operație chirurgicală.

Sursele citate de site-ul El Nashra susțin că deconspirarea și arestarea lui M. Sh. ar fi produs pagube operațiunilor speciale ale Israelului împotriva Hezbollah.