Evenimentul ZileiInternationalA căzut internetul pe Coasta de Est a SUA. Capitala federală e afectată

A căzut internetul pe Coasta de Est a SUA. Capitala federală e afectată

A căzut internetul pe Coasta de Est a SUA. Capitala federală e afectată
Americanii care locuiesc pe coasta de est a Statelor Unite au raportat probleme de întrerupere a serviciilor de internet furnizate de companii gigant, precum Google, YouTube, Zoom și Slack Technologies Inc.

A căzut internetul pe Coasta de Est a SUA. Principalul furnizor de internet, Verizon Communications Inc, a anunțat deja că este vorba despre un incident tehnic. Cei de la Verizon susțin că fibra optică a fost secționată. Incidentul a fost raportat în Brooklyn. Cei de la Verizon Comunications au anunțat că au început reparațiile, dar încă nu se știe cât va dura pana de internet.

Două mari orașe, inclusiv capitala federală, New York și Washington, au fost deja afectate. În plus, și în Boston sunt probleme, semn că pana de internet este una majoră.

DownDetector a semnalat că sunt întreruperi mari la rețelele Verizon, Google, Zoom, YouTube, Slack, Amazon Web Services și altele.

A căzut internetul pe Coasta de Est a SUA. Ce internet are România

România are una dintre cele mai mari viteze la internet, într-un top mondial. În 2019, țara noastră ocupa locul 37, conform noului clasament Worldwide Broadband Speed League 2019 realizat de Cable.co.uk.

Worldwide Broadband Speed League 2019 foloseşte date colectate de M-Lab (organizaţie condusă de Cod for Science and Societym, America’s Open Technology Institute, Google şi PlanetLab de la Princeton University).

Aceasta apelează la ajutorul contribuitorilor săi din toată lumea. Aici intră atât utilizatori de rând, cât şi organizaţii, centre de educaţie şi companii din sectorul privat, care folosesc aceleaşi teste pentru a putea crea un studiu din care să poată fi calculată viteza medie de internet pentru întreaga ţară.

În 2018, România se clasa pe locul cinci, cu o viteză medie de download de 38,60 Mbps. Această valoare ar fi reprezentat o performanţă bună dacă se păstra şi anul acesta, însă deja mai multe ţări au depăşit aceste viteze cu valori semnificativ mai mari, toate ţările din top 10 oferind viteze medii de donwload de peste 40 Mbps.


Accesează: