Evenimentul ZileiInternational„Verificarea faptelor”: Washington Post nu îl controlează pe Biden cum a făcut cu Trump

„Verificarea faptelor”: Washington Post nu îl controlează pe Biden cum a făcut cu Trump

„Verificarea faptelor”: Washington Post nu îl controlează pe Biden cum a făcut cu Trump
Washington Post a petrecut patru ani verificând („fact checking”) tot ce spune Donald Trump, decretând că aproape totul este fals.

„Verificarea faptelor” a fost una dintre principalele preocupări ale ziarului în administrația trecută

Totuși, potrivit șefului echipei de „verificări” a redacției, aceasta nici măcar nu se va mai deranja să îl verifice pe Joe Biden.

„Nu intenționăm să lansăm o bază de date Biden pentru moment”, a declarat directorul de comunicare al ziarului, Shani George, pentru Daily Caller.

„Baza de date cu afirmațiile lui Trump a fost lansată la o lună după ce acesta a devenit președinte. Era o modalitate de a degreva demersul nostru de verificare a faptelor a cărui misiune principală este de a explica problemele politice complexe.”

Glenn Kessler, șeful echipei de „fact checking”, afirmă că echipa sa a descoperit 30.000 de afirmații false ale lui Trump.

Într-o apariție la CNN, Kessler a anunțat că nu va face un demers similar cu Biden:

„Presupun că președinția Biden va semăna mult cu președinția Obama. Că vor reacționa și vor putea susține rapid ceea ce afirmă.”

În weekend, Kessler a afirmat că, atunci când a cerut administrației Biden să confirme niște declarații, aceasta a făcut-o imediat.

Newsbusters subliniază că documentele primite de Kessler nu proveneau de la administrația Biden, ci de la niște grupuri liberale. Printre ele: Brookings Institution sau Fundația Bill și Melinda Gates.

Când administrația Trump i-a furnizat lui Kessler concluzii ale National Federation of Independent Business, ca argument pentru afirmațiile sale, Washington Post le-a respins, deoarece proveneau de la un „grup conservator”.

„Verificarea faptelor” nu ar strica poate nici în cazul noii administrații.

The Federalist a creat deja o listă cu minciunile lui Joe Biden din primele zile de președinție. Chiar și New York Times a remarcat că Biden a spus povești bizare despre lucruri pe care le-ar fi trăit în trecut. De pildă, cum a fost el arestat în Africa de Sud, când s-a dus să îl viziteze pe Nelson Mandela.


Accesează: