Evenimentul Zilei > International > Joe Biden a scos din Biroul Oval bustul lui Churchill, lăsat de Trump
Joe Biden a scos din Biroul Oval bustul lui Churchill, lăsat de Trump

Joe Biden a scos din Biroul Oval bustul lui Churchill, lăsat de Trump

Joe Biden a schimbat decorul în Biroul Oval, după ce Donald Trump a plecat miercuri de la Casa Albă.

Joe Biden a îndepărtat bustul premierului britanic Winston Churchill și tabloul fostului președinte Democrat Andrew Jackson.

În schimb, Joe Biden a adăugat câteva busturi noi în biroul său, scrie Washington Post.

Printre acestea, cel al lui Robert F. Kennedy, al liderului socialist Cesar Chavez, al activistei Rosa Parks și al fostei prime doamne, Eleanor Roosevelt.

Bustul lui Winston Churchill fusese reinstalat de Donald Trump, când a venit președinte, la începutul lui 2017. Britanicul fusese înlăturat de Barack Obama, iar antipatia pare să se fi transmis și la Biden.

Cel care adusese bustul în Biroul Oval a fost președintele George W. Bush.

Trump a păstrat un bust al lui Martin Luther King, pe care Obama îl amplasase în biroul său. Acesta a fost menținut și de Biden.

Tot Trump își așezase pe perete un tablou cu fostul președinte Andrew Jackson. Biden l-a dat jos, deși Jackson a fost Democrat, și l-a înlocuit cu un portret al lui Benjamin Franklin.

De asemenea, Biden a mai pus pe perete un tablou mare cu fostul președinte Democrat Franklin Delano Roosevelt.

Fan declarat al musicalului de pe Broadway, „Hamilton”, Biden și-a atârnat și un tablou cu portretul lui Alexander Hamilton. Alături de el, a așezat un alt tablou, cu portretul lui Thomas Jefferson.

Personalul de la Casa Albă a avut grijă să le atragă atenția reporterilor de la Washington Post că, deși Hamilton și Jefferson au fost rivali, ei au avut roluri istorice în întemeierea Statelor Unite.

Joe Biden scos steagurile armatei

Echipa de la Washington Post a avut privilegiul exclusiv de a vizita Biroul Oval, pregătit conform dorinței lui Joe Biden.

Noul președinte a mai făcut o schimbare față de decorul lăsat de Donald Trump: a îndepărtat steagurile diferitelor departamente ale armatei americane. Biden a ales ca în loc să pună un steag al Statelor Unite și un steag cu sigiliul președintelui SUA.