Respectiv crearea de cont doar pe bază de invitaţie şi promite un loc simplu, transparent şi fără reclame. Mai pe larg, cu un concept creat de web designerul Paul Budnitz, Ello este considerată o reţea de socializare misterioasă şi "anti-Facebook" şi se poziţionează ca „o reţea cu un manifest şi cu o conştiinţă socială şi ca un loc fără publicitate”.

Despre oameni

Ello este încă în faza de testare beta, are bug-uri de programare, dar atrage în continuare din ce în ce mai mulţi doritori. 31.000 de noi utilizatori au cerut să testeze versiunea beta în momentul lansării. Echipa din spatele Ello a trebuit să blocheze noile invitaţii pentru că nu mai puteau face faţă numărului de solicitări.

Creativii din spatele reţelei Ello sunt designerul de biciclete Paul Budnitz, graphic designerii Berger & Föhr şi programatorii Mode Set.
Fluxul reţelei de socializare este împărţit în două categorii: "Prieteni" şi "Zgomot". Prima oferă noutăţi pe larg despre oameni pe care îi cunoşti bine, iar a doua oferă bucăţi de informaţie destinate tuturor.