Evenimentul Zilei > Economie > A apărut aplicația care îți transformă ideea în plan de afaceri!
A apărut aplicația care îți transformă ideea în plan de afaceri!

A apărut aplicația care îți transformă ideea în plan de afaceri!

Wise Projects Development a lansat aplicația web WiseStartUp care le facilitează viitorilor antreprenori drumul de la idee la planul de afaceri.

“Am dezvoltat această aplicație pentru a sustine cresterea afacerilor sociale din Romania și nu numai, în mod inovativ, durabil, Aplicația este unică pe piața din România și este adaptată legislației și nevoilor pietei. Toți cei care vor acum să înceapă o afacere sau fac un plan de afaceri să aplice pentru un fond European sau credit folosesc documente în Excel, care sunt destul de greoiaie de înțeles și completat. WiseStartUp te ajută să-ți creezi un plan de afaceri cap-coadă”, au declarat reprezentanții Wise Projects.

Aplicația are integrate toate elementele necesare deschiderii unei afaceri: planificare, contabilitate financiară și management, și te ajută să îți faci planul de afaceri rapid și eficient, în patru pași: Verifică ideea, Fă un plan, Colaborează și Vinde ideea.

Astfel, după introducerea ipotezelor financiare ale ideii tale în aplicație afli de la început dacă merită să investești într-o idee de afacere sau nu, îți construiești ușor bugetele si previziunile financiare, poți realiza un pitch pentru a atrage finanțare și poți beneficia de consultanță. Poți pleca în construirea planului tău de la o structură predefinită, dar o poți adapta în funcție de solicitările potențialilor investitori și finanțatori.

”Dacă ideea este viabilă, îți exporti planul de afaceri și îl urmărești și poți modifica parametrii în el, dacă lucrurile se schimbă pe parcurs”, au spus reprezentanții Wise Projects, care estimează că va avea cel puțin 1.000 de conturi până la finalul anului 2016.

Aplicația poate fi accesată pe website-ul companiei, wisestartup.ro,  și timp de o lună poate fi accesată gratuit. Investiția de 56.000 euro necesară dezvoltării acestei aplicații a fost asigurată din fonduri europene, în cadrul proiectului “Măsuri active pentru dezvoltarea economiei sociale în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia”.

 “Orice antreprenor la inceput de drum știe că, pentru a reuși să pună pe picioare un business care să reziste în timp are nevoie de câteva ingrediente cheie: viziune, creativitate, pasiune și determinare. În plus are nevoie de cât mai multe informații despre ce însemnă să dezvolți și să conduci o afacere, trebuie sa planifice cu grija fiecare pas și să acționeze conform unui plan bine pus la punct”, au mai spus reprezentanții Wise Projects.