A semnat un contract foarte avantajos din punct de vedere material, cu Federația de Fotbal din Arabia Saudită. Și a devenit, astfel, unul dintre românii cel mai bine plătiți ai momentului. Este vorba despre fostul internațional Ionuț Lupescu (51 de ani), care va ocupa funcția de director tehnic în cadrul organismului de la Riad.

El va fi remunerat regește de saudiți, cu un salariu lunar de 75.000 de dolari lunar, adică 900.000 de dolari anual, conform prosport.ro.

Mulți români au lucrat în fotbalul din Golf, dar majoritatea au ocupat funcția de antrenor. „Kaiserul” este primul conațional care a fost angajat în Arabia Saudită într-o funcție administrativă. Contractul fostului internațional român se întinde pe o perioadă de trei ani, de la 1 noiembrie 2020 până la 1 noiembrie 2023, conform sursei citate.


Ionuț Lupescu: „Remarca de la final? O lipsă de respect”

Ce rol va avea Ionuț Lupescu în fotbal, după ce a pierdut alegerile FRF


El se va ocupa de dezvoltarea fotbalului la nivel național, la nivel de copii și juniori, dar și la eșaloanele superioare. Lupescu a candidat în 2018 la alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal, dar a fost învins de Răzvan Burleanu. El demisionase de la UEFA, din funcția de director tehnic, apoi a revenit în cadrul forului de la Nyon. La entitatea care conduce fotbalul european, Lupescu încasa un salariu de 30.000 de euro.

Primul mare obiectiv al saudiților, dar și al lui Lupescu este calificarea la Cupa Mondială din 2022, găzduit de Qatar. Arabia Saudită este pe 2 într-o grupă preliminară din care mai fac parte naționalele din Uzbekistan, Singapore, Yemen și Palestina, cu un meci mai puțin disputat.

„Mi-au zis că au nevoie de cel mai bun om și m-au convins cu un proiect extrem de interesant. E vorba despre un plan strategic pe zece ani, menit să creeze o nouă identitate fotbalului saudit, de la echipele naționale și competiții până la formarea de antrenori și grassroots. Au venit arabii acum după mine să gestionez pe bani mulți ceea ce am vrut să fac pe bani puțini în România. Un paradox!”, a spus „Kaiserul” pentru gsp.