Evenimentul Zilei > International > 80% dintre afro-americani zic că Trump e rasist
80% dintre afro-americani zic că Trump e rasist

80% dintre afro-americani zic că Trump e rasist

Peste opt din zece afro-americani sunt de părere că preşedintele Donald Trump este rasist

Ei susțin și că a contribuit la acutizarea acestui flagel în SUA, potrivit unui sondaj de opinie al Washington Post-Ipsos, efectuat online în perioada 2-8 ianuarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.008 adulţi de culoare, nonhispanici, cu vârste peste 18 ani, informează CNN.

Sondajul mai relevă că nouă din zece americani de culoare nu sunt de acord cu activitatea depusă de Trump în calitate de preşedinte. O majoritate de 58% a declarat că acţiunile lui Trump sunt „foarte proaste” pentru afro-americani, iar 65% dintre respondenţi au apreciat că este „un moment prost” să fii o persoană de culoare în America. Totodată, 77% dintre americanii de culoare au fost de părere că este „un moment bun” să fii alb în America.

Trump a negat ferm toate acuzaţiile de rasism la adresa sa. În calitate de preşedinte, s-a confruntat cu critici dure după declaraţii făcute în public sau în privat, precum afirmaţiile din 2017, când a dat vina pe „ambele părţi” după violenţele izbucnite la un miting neonazist în Charlottesville, statul Virginia.

CNN aminteşte că, în 2016, potrivit sondajelor de opinie postelectorale, doar 8% dintre afro-americani au votat cu Trump.