70000 de persoane au fost obligate plece din casele lor, după ce un baraj este pe cale de a ceda

70000 de persoane au fost obligate plece din casele lor, după ce un baraj este pe cale de a ceda

Puerto Rico: Aproximativ 70.000 de persoane au fost obligate plece din casele lor vineri, după ce un baraj supra-alimentat din cauza ploii este pe cale de a ceda, în Puerto Rico. Este cel mai recentă situașie de urgență provocată de uraganul Maria.

 

Dat fiind că uraganul s-a soldat deja cu 33 de morți în Caraibe, biroul Serviciului Național de Meteorologie din capitala San Juan a emis un avertisment cu privire la inundații pentru locuitorii aflați de-a lungul râului Guajataca, afirmând că barajul de pământ datând din anii 1920 este în pericol să se prăbușească cu totul.

"Toate persoanele din zona râului Guajataca trebuie să plece ACUM. Viața lor este în PERICOL!", a postat un reprezentant al Serviciului Meteorologic pe Tweeter. Inundațiile au început deja în aval, conform aceleiași surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

La puțin timp după aceea, guvernatorul Ricardo Rossello a emis ordinul ca aproximativ 70.000 de persoane care locuiesc în zona din nord-vestul insulei să plece de urgență.

Potrivit ziarului El Vocero, Secretarul pentru Securitate Publică, Hector Pesquera, a declarat că un baraj care eliberează, de obicei, fluxul de apă în mod controlat, a cedat.

Astfel, canalul de scurgere a fost inundat foarte repede, inundând mari zone de pe versantul împădurit al barajului, potrivit unui videoclip postat pe site-ul WeatherNation.

Cu toate acestea, avertizarea cu privire la inundații va dura doar până la ora 06:00 GMT, conform serviciului meteorologic, sugerându-se că nivelul apelor fluviale sunt în scădere.

Puerto Rico trebuie să facă față unor inundații grave după ce uraganul Maria a devastat insula, miercuri.

 

Salvatorii au făcut toate eforturile pentru a ajunge la timp la locuitorii blocați în zonă.  

Rossello s-a referit la uraganul Maria ca fiind cea mai devastatoare furtună din ultima sută de ani. De asemenea, uraganul Maria a afectat o bună parte din infrastructura de electricitate și de telecomunicații a SUA.

Domnul Rossello a declarat pentru CNN că insula nu mai dispune de servicii de comunicații, iar conform unei evaluări preliminare, în acest moment, s-au înregistrat 13 decese.

"În prezent, eforturile noastre se îndreaptă spre asigurarea siguranței oamenilor, astfel încât să îi putem salva. Datorită eforturilor noastre, au fost salvați deja aproape 700 de oameni, astfel că putem spune că aceasta este ținta noastră principală.

Centrul Național pentru raportarea Uraganelor a declarat că unele zone din Puerto Rico ar putea fi afectate de ploi torențiale cauzate de uraganul Maria. De asemenea, domnul Rossello a avertizat cu privire la posibilitatea de producere a unor alunecări de teren, în urma potopului.