7 mașini electrice noi care merită fiecare bănuț în 2025

7 mașini electrice noi care merită fiecare bănuț în 2025 Șoferii cu mașini electrice, nemulțumiți. Cât a ajuns să coste alimentarea. Sursa: EVZ

Efectuarea de achiziții mari poate fi copleșitoare și costisitoare și există puține achiziții mai mari decât cumpărarea unei mașini noi.

Mașini electrice ieftine și fiabile

Prețurile pentru vehiculele electrice (EV) au scăzut până acum, în 2024, deoarece depozitele dealerilor s-au umplut cu mai multe modele și cererea consumatorilor a scăzut. Dacă luați în considerare subvențiile fiscale, prețurile vehiculelor electrice se apropie încet de cele ale vehiculelor cu motor cu ardere internă (ICEV).

Atunci când cumpărați un vehicul electric, criteriile sunt diferite de cele de la mașinile clasiceg. Pentru a obține maximum pentru banii dumneavoastră, trebuie să luați în considerare o mulțime de factori, inclusiv costul total și economiile pe care le puteți face pe termen lung, costurile de încărcare și infrastructura, performanța, dimensiunea și caracterul practic, caracteristicile tehnologiei și eficiența bateriei.

Pentru cei cu buzunare excepțional de adânci, există o mulțime de mașini electrice de lux pe piață, care oferă specificații de performanță mai ridicate și tehnologie de ultimă oră.

Dar există mai mult decât suficiente modele mainstream care merită banii câștigați din greu, inclusiv următoarele șapte achiziții.

Mașini electrice noi:

7. 2025 Kia EV9

Preț de bază estimat: 55.000 USD

Numit „Cel mai bun dintre cei mai buni” de către Edmunds în 2024, Kia EV9 este un vehicul electric cu adevărat special, atipic. După cum explică site-ul, pentru a obține acest un SUV EV, în mod normal ar trebui să plătiți cât pentru o marcă de lux.

Din fericire, veți plăti mult mai puțin pentru EV9 decât pentru vehiculele comparabilele de vârf, dar veți obține la fel de mult ca dimensiune și locuri. Veți primi, de asemenea, o mașină plină de caracteristici practice și confortabile.

6. 2025 Ford Mustang Mach-E

Preț de bază estimat: 45.000 USD-65.000 USD

Mustang Mach-E oferă atât fler, cât și funcționalitate, combinând legendarul nume Mustang cu performanțe electrice de ultimă oră. Cu toate acestea, există mult mister în jurul modelului din anul 2025, în timp ce entuziaștii așteaptă notele de lansare.

Putem presupune că viitorul Mach-E se va îmbunătăți în ceea ce privește gama deja impresionantă, capacitatea bateriei, sistemul de infotainment și funcțiile de asistență care i-au câștigat un loc pe lista Editors’ Choice 2024 pentru mașini și șoferi.

5. Ford F-150 Lightning

Preț de bază estimat: 57.000 USD

Proprietarii de F-150 sunt un grup devotat. Cu toate acestea, nu este surprinzător faptul că cel mai popular vehicul din America are o versiune EV de succes care câștigă amploare printre iubitorii convinși de camioane Ford, deoarece Lightning este similar cu omologul său cu combustie internă F-150 în aspect și performanță.

Cu o autonomie EPA cuprinsă între 240 și 320 de mile, în funcție de model și baterie, Camionul anului de la MotorTrend în 2023 are o mulțime de „mușchi”.

4. 2025 Lucid Air

Preț de bază estimat: 71.400 USD

Este greu de spus că cheltuirea peste 71.000 de dolari pe un vehicul electric merită fiecare bănuț, dar sedanul de lux al lui Lucid continuă să ridice ștacheta pentru eficiență, autonomie și performanță. Pur și simplu sunt multe de iubit la Air.

Potrivit MotorTrend, fiecare model Air din 2025 va fi încărcat cu sistemul Lucid DreamDrive Premium Advanced Driver Assistance System și va fi mai eficient – ​​necesitând mai puțină energie pentru a merge mai departe – decât orice alt vehicul de pe planetă.

Top 3 mașini electrice

3. 2025 Volvo EX30

Preț de bază estimat: 36.245 USD

Potrivit Kelley Blue Book, EX30 este cel mai rapid Volvo produs vreodată și este unul dintre cele mai accesibile vehicule electrice de pe piață.

„Volvo și-a împachetat cel mai mic vehicul cu o listă uriașă de funcții de asistență pentru șofer și funcții de intervenție pentru a ajuta la prevenirea șoferilor EX30 să se se ciocnească, să dea înapoi sau să se transforme în ceva – sau în cineva”, a scris KBB.

2. 2025 Tesla Model 3

Preț de bază estimat: 42.000 USD

Deși cota sa de piață a scăzut în ultimii cinci ani, Tesla domină în continuare peisajul EV. Tesla Model X se depreciază cel mai puțin din orice vehicul electric pe o perioadă de un an, pe TopSpeed, iar Y este cu ușurință cel mai bine vândut vehicul electric din SUA, Model 3 este o opțiune mai accesibilă.

Performanța, gama și tehnologia de ultimă oră ale modelului 3 l-au menținut printre cele mai vândute vehicule electrice din lume, iar versiunea 2025 va continua să impresioneze cumpărătorii pe parcursul anului viitor.

1. 2025 Hyundai Ioniq 6

Preț de bază estimat: 37,750 USD

Până când vom afla mai multe despre viitorul SUV EV cu de la Hyundai, numit inițial Ioniq 7 (acum numit Ioniq 9), Ioniq 6 va trebui să conducă acest grup.

Potrivit Edmunds, Ioniq 6 este unul dintre cele mai eficiente vehicule electrice pe care le-au testat, îmbunătățind „autonomia estimată de 270 de mile cu 303 mile la o singură încărcare”.

Aclamat universal, Ioniq 6 este imbatabil printre vehiculele electrice care nu sunt de lux.

Revista presei