68 de români au cerut azil în Austria

68 de români au cerut azil în Austria

Un număr de 68 de români au aplicat pentru azil, sunt în curs de aplicare sau au făcut recurs la cererile lor de azil respinse de autorităţile austriece, a declarat azi ministrul de interne austriac, Maria Fekter, citat de Agerpres.

Românii care solicită stabilirea definitivă în Austria vor să obţină drept de muncă. Motivele politice pentru cererile de azil sunt însă foarte greu de acceptat, pentru că România este stat membru UE, cu drepturi depline şi legislaţie adecvată privind respectarea drepturilor cetăţenilor.

Fekter a evidenţiat buna colaborare şi corelare cu statele din Balcani, Serbia, Macedonia, Bulgaria şi România în ceea ce priveşte politicile de azil, pentru că, după eliminarea vizelor pentru această regiune, s-a înregistrat „un tsunami de emigranţi spre Austria”.

Ministrul de Interne a precizat că, în 2010, au fost înregistrate 11.022 de persoane, din 92 de ţări, care au cerut azil în Austria, în scădere faţă de 2002, când numărul solicitanţilor de azil depăşea 39.350 de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statisticile lunare la nivelul anilor 2008-2009 arată că cel mai mare val de azilanţi s-a înregistrat în lunile august, septembrie, octombrie, respectiv 1.283, 1.446 şi 1.468 de persoane.