Evenimentul Zilei > Actualitate > 60 de persoane, evacuate dintr-un bloc. Luptă dramatică a pompierilor cu incendiul
60 de persoane, evacuate dintr-un bloc. Luptă dramatică a pompierilor cu incendiul

60 de persoane, evacuate dintr-un bloc. Luptă dramatică a pompierilor cu incendiul

Un banal incendiu a dus la evacuarea a 60 de persoane dintr-un bloc de locuințe din Piatra Neamț.

Circa 40 de persoane s-au autoevacuat şi alte 20 au fost evacuate de pompieri în urma unui incendiu izbucnit joi seara într-o garsonieră dintr-un bloc de locuinţe cu patru etaje din municipiul Piatra-Neamţ, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, în urma unui apel la 112, din jurul orei 20,32, pompierii nemţeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o garsonieră din municipiul Piatra-Neamţ, pe strada Nicolae Iorga.


Incendiu puternic în Capitală. 22 de persoane evacuate. Pompierii intervin în forță

UPDATE. Incendiu violent în București! 6 mașini de pompieri abia fac față

Pentru ce i-a trezit ISU pe bucureșteni cu noaptea în cap?! Ce se întâmplă la Ro-Alert


„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ cu o autospecială pentru stingere, o autospecială complexă de intervenţie şi o autospecială pentru descarcerare”, a mai precizat reprezentanta ISU.

„Incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei garsoniere dintr-un bloc de locuinţe cu patru nivele. Până la sosirea forţelor de intervenţie, aproximativ 40 de persoane din bloc s-au autoevacuat. Pompierii au evacuat încă 20 de persoane. Nu au fost victime.

Militarii au localizat şi lichidat incendiul şi au evacuat fumul de pe casa scărilor cu ajutorul motoventilatorului din dotarea autospecialei complexe de intervenţie. Au ars bunurile materiale din interiorul garsonierei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric”, a precizat Irina Popa.


Incendii devastatoare. Flăcările au înghițit gospodării întregi!

Incendiu devastator într-un bloc din România. Au fost evacuați de urgență

Incendiu devastator la Botoșani. Pompierii se luptă cu flăcările de 24 de ore


Ea a adăugat că proprietara garsonierei, în vârstă de 52 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de la SAJ, refuzând transportul la spital.