5.000 de persoane din Elveţia ar putea primi permisiunea de a fuma, legal, marijuana

5.000 de persoane din Elveţia ar putea primi permisiunea de a fuma, legal, marijuana

Elveţia va permite unui număr limitat de persoane să fumeze, legal, marijuana. În speţă, este vorba despre 5.000 de oameni.

Aceştia vor face astfel parte dintr+un studiu pilot necesar viitoarelor reglementări în privinţa folosirii acestui drog în scop recreaţional, arată Reuters, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, Guvernul propune o serie de modificări legislative şi în privinţa consumului de canabis. Consumul acestui drog este interzis în Elveţia din 1951.

Pachetul de măsuri va fi supus dezaterii publice, arată Oficiul Federal pentru Sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aşa cum se ştie, Elveţia permite deja comercializarea unor produse care au la ază canaisul, dar în cadrul unui procent care nu depăşeşte 1% THC.

Datele oficiale arată că în Ţara Cantoanelor sunt aproximativ 200.000 de persoane care fac uz de canabis, încălcând legea.  

"Fără a submina interzicerea generală a canabisului, trebuie să fim capabili să testăm noi modele de reglementare în limitele situaţiei actuale", este un punct de vedere exprimat de Guvern.

În ce priveşte marijuana, autorităţile vor ca în viitor să fie permis accesul la acest drog, dar limitat şi numai în scop medical.