Evenimentul Zilei > Actualitate > 500 de copii și 150 de echipe iau startul la Campiontul Național de Șah pe Echipe de Juniori
500 de copii și 150 de echipe iau startul la Campiontul Național de Șah pe Echipe de Juniori

500 de copii și 150 de echipe iau startul la Campiontul Național de Șah pe Echipe de Juniori

În perioada 21-29iulie, 500 de copii vor participa la cel mai important eveniment de șah din România, rezervat juniorilor.Turneul va fi comentat de mari maeștri ai „Sportului Minții”.

500 de copii și 150 de echipe vor participa, la București, în intervalul 21-29 iulie, la un mare eveniment de șah organizat în România. Campionatul Național va cuprinde trei întreceri pe echipe oficiale: șah-classic, șah-rapid și șah blitz, plus o competiție a vedetelor și partenerilor. Prima mutare va fi făcut, simbolic, sâmbătă, de prim-ministrul Mihai Tudose. Evenimentul va fi transmis LIVE în România pe pagina oficială a concursului.

„Mă bucur că foarte mult că acest campionat se ține în București, că să ne profităm și noi de el, și nu trebuie să mai mergem până la Iași. Mă bucur foarte mult că începe acest campionat”, a spus Robert Creangă, vicecampion mondial de șah, la CM Școlares.

„Într-adevăr aceste campionate sunt un record de participare. Premizele sunt foarte bune. Competiție fanion a șahului românesc, care adună tot ce are mai bun România. Fără baza de selecția din șahul juvenil, nu vom avea performanță. Din fericire stăm foarte bine la acest capitol, avem foarte mulți copii care iubesc șahul, care joacă șahul. Din 2014, am introdus șahul ca materie opțională în școli. Faptul că avem tot mai mulți iubitori ai șahului, atât de vârste mici, cât și de vârste medii, asta însemnă că sportul minții are viitor, a afirmat și Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah.