ACTUALIZARE. Cei trei presupuși agresori au primit ordonanțe de reținere și vor fi duși în fața justiției cu propunere de arestare pentru 30 de zile.


 

Cei trei agresori au fost audiaţi noaptea trecută la Poliţia Botoşani mai bine de cinci ore, iar acum sunt la Suceava, în faţa anchetatorilor de acolo.

 

„De ce le-ați bătut pe femeile respective, de ce le-ați agresat …. Nu v-a fost milă de ele? De ce le-ai bătut, de ce nu vrei să vorbești, n-ai nimic de spus?”

Răspunsul vine sec: „Nu!”

Tânărul de 20 de ani a fost primul suspect găsit de poliţiştii din Botoşani. Agresorul se afla acasă, în localitatea Dorohoi. La scurt timp, în faţa oamenilor legii au ajuns şi ceilalţi doi agresori. Ambii au fost găsiţi în Suceava. Înainte să fie prinşi au mai tâlhărit o femeie de 59 de ani în scara unui bloc.

Prima femeie a fost atacata în urmă cu două zile. Se întorcea acasă pe o stradă puţin circulată şi abia se lăsase întunericul. Femeia a ajuns în scara blocului şi când a vrut să intre în apartament s-a trezit brusc la pământ. A urmat o ploaie de pumni şi picioare. Trei indivizi cu cagule au lovit-o pe bătrâna de 89 de ani lipsită de orice fel de apărare. Uşile vecinilor au rămas închise.

„În spate au venit trei dulăi din ăştia solizi, cu negru pe faţă, aşa, au tăbărât peste mine, m-au pus jos şi m-au călcat cu picioarele. Am stat o oră jos, nu am putut să mă ridic de pe jos”, povesteşte femeia.

În tot acest timp, tâlharii au umblat în toată casa femeii şi au strâns tot ce au găsit: bani, bijuterii fără ca nimeni să îi deranjeze. În aceeaşi seară, o altă femeie ajungea la spital aproape inconştientă. Fusese bătută într-o altă zonă a oraşului.

„Mi-a dat in cap, am leşinat şi imediat mi-am revenit şi am început să ţip. Atâta am văzut trei băieţi, nu era din ăştia graşi, era aşa… şi mi-au luat geanta cu totul. M-au lovit, am căzut, mi-a sucit mâna şi mi-a luat geanta, cu tot cu acte, tot”, a relatat victima.

A doua zi, după lăsarea întunericului, atacurile au continuat. Alte trei femei au fost tâlhărite în plină stradă. Una a ajuns la spital, iar celelalte două au fost doar atacate cu spray paralizant, realtează digi24.ro

Tâlharii şi-au atacat victimele din spate şi au ales locuri slab luminate şi puţin circulate din spatele blocurilor.

Poliţiştii fac apel la locuitorii oraşului să fie extrem de vigilenţi.

În Botoşani, teama pluteşte în aer.

„S-a întâmplat exact în zona noastră aici şi nouă ne e frică acum să înnoptăm, să mergem după suc, după pâine, după ce este nevoie. Copilul meu merge la patinoar seara şi i-am întrerupt, deci nu o să mai meargă la patinoar decât când o să fiu eu”.

„De frică nu iau nimic la mine, nicio haină mai bună”.

Poliţiştii au luat imagini de pe camerele de supraveghere din oraş în speranţa că vor descoperi noi indicii.

În total, şase femei au fost tâlhărite de cei trei tineri. Presupuşii agresori au fost audiaţi timp de cinci ore de poliţiştii din Botoşani. Au fost duşi şi în faţa oamenilor legii din Suceava pentru a da explicaţii.