Evenimentul Zilei > International > 40 de teroriști uciși în Egipt după un atentat în care și-au pierdut viața 3 turiști
40 de teroriști uciși în Egipt după un atentat în care și-au pierdut viața 3 turiști

40 de teroriști uciși în Egipt după un atentat în care și-au pierdut viața 3 turiști

Ministerul de Interne din Egipt a anunțat sâmbăta acesta că "40 de teroriști au fost uciși într-un schimb de focuri cu forțele de securitate în timpul unor raiduri asupra a trei locații care adăposteau teroriști din guvernoratele Giza și Sinai de Nord", informează agenția egipteană de știri Nile News.

Oficiali ai Ministerului de interne din Egipt  au declarat că au găsit cantități mari de arme și explozivi, adăugând că grupurile teroriste planificau atacuri care ar fi vizat baze ale forțelor de securitate și biserici creștine.

Acțiunea forțelor de securitate survine după moartea a trei turiști vietnamezi și rănirea altor zece după un atac terorist care a avut loc vineri asupra unui autobuz plin cu turiști  în orașul egiptean Giza, conform ministerului egiptean de interne. Autobuzul se deplasa în zona Marioutiyah de lângă piramide atunci când dispozitivul explozibil  care se afla ascuns într-un zid a fost detonat.

Forțele de securitate au evacuat imediat zona și au evacuat victimele către unitățile spitalicești din zonă.

Egiptul se confruntă cu val de terorism de sorginte islamistă  care a început în anul 2013,atunci când armata l-a înlăturat de la putere pe Mohamed Morsi – primul președinte al Egiptului ales în mod liber și conducător al Frăției Musulmane.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: