Meciul s-a disputat la Săelele, pe un teren, mic, prost și în pantă, pe care e greu să  faci orice sport, darămite să joci fotbal impotriva unei echipe considerată principala contracandidată la promovarea din Seria a III-a, Liga a III-a

După egalul surprinzător de acasă cu A.F.C.M Alexandria și după un arbitraj discutabil, nefavorabil ploieștenilor, meciul cu Voința Turnu Măgurele a căpătat o importanță deosebită în lupta pentru promovare.

De altfel, imediat după meciul din etapa trecută, managerul general Veolia, partenerul principal al Petrolului pe drumul revenirii la gloria de altădată, dl Jorj Mădălin Mihailovici a și declarat că ”nu mor caii când vor câinii” chiar dacă ”mizeria a coborât până și în iarba din Liga a III-a”.

Acest lucru l-au simțit și suporterii care au făcut deplasarea la Săelele (peste 200 de km distanţă de Ploieşti) în număr mare, aproximativ 300, dispuși să-și demonstreze dragostea față de echipa favorită.

S-a dovedit, iarăși că, oriunde se duce galeria Petrolului, spectacolul din tribune este asigurat de ”lupii galbeni”. Pe toată durata meciului ploieștenii au cântat nonstop, au reconfirmat că sunt cea mai frumoasă galerie din România și că sloganul ”SUFLETUL E NUMAI UNUL” este perfect adevărat.

Mai mult, Petrolul Ploiești a avut și un suporter celebru, fostul procuror Marian Nazat, astăzi unul dintre cei mai cunoscuți avocați din țară și un fan declarat al fotbalului. Acesta a urmărit meciul împreună cu stul echipei, din ceea ce se cheamă tribuna oficială a stadionului din Săelele.

Petrolul Ploiești a câștigat cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de Sergiu Arnăutu (minutul 14), deși a jucat ultimele 15 minute (inclusiv prelungirile), cu un jucător în minus, după eliminarea lui Antoche pentru două cartonașe galbene. Jocul Petrolului a surprins adversara prin exactitate, dăruire și tactică, practic gazdele neavând nicio mare ocazie de a marca.

 

În acest moment, Petrolul Ploiești și A.F.C.M Al-exandria au același număr de meciuri (8) și puncte (22), sunt neînvinse și departajate doar de golaveraj în fruntea clasamentului.

 

Pentru Petrolul Ploiești urmează, marți 24 octombrie,  meciul de cupă cu C.S. Mioveni pe stadionul Ilie Oană, de la ora 18:00, iar apoi, la finele săptămânii, tot pe Ilie Oană, în campionat cu C.S. Atletic Bradu.