Evenimentul Zilei > International > 300 de milioane de persoane infectate! Țara cea mai lovită de pandemie supraviețuiește spectaculos
300 de milioane de persoane infectate! Țara cea mai lovită de pandemie supraviețuiește spectaculos

300 de milioane de persoane infectate! Țara cea mai lovită de pandemie supraviețuiește spectaculos

India are orașe dense, dar și o populație demografic mai tânără. Ceea ce o ajută în supraviețuirea pe timp de pandemie.

300 milioane persoane infectate. Un nou sondaj serologic condus de guvern a indicat că aproximativ una din patru persoane, dintr-o populație de 1,35 miliarde ar fi putut fi infectată cu noul coronavirus – ceea ce indică faptul că numărul real de cazuri al țării este mult mai mare decât cel raportat oficial. Este vorba despre India, susține National Interest.

Conform celor mai recente date adunatee de Universitatea Johns Hopkins, India a înregistrat peste 10,8 milioane de cazuri, al doilea loc din lume în spatele Statelor Unite, alături de peste o sută cincizeci de mii de decese, care ocupă locul patru.

Într-un sondaj separat efectuat în august și septembrie, care a prelevat probe de sânge de la peste douăzeci și nouă de mii de persoane în vârstă de peste zece ani, Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR)t, a concluzionat că unul din cincisprezece indieni deținea anticorpi coronavirus, cu cifrele urcând la unul din șase în mahalalele urbane dens populate.

Un alt sondaj lansat de administarția capitalei New Delhi la începutul acestei săptămâni a arătat că mai mult de jumătate din populația sa de douăzeci de milioane ar fi putut fi infectată cu coronavirusul.

300 milioane persoane infectate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 60% până la 70% din populație trebuie să aibă imunitate pentru a obține imunitatea de turmă – termen care urmărește ca cât mai mulți oameni dintr-o populație să devină imuni la o boală, adesea prin vaccinare sau infecție naturală. Drept urmare, întreaga comunitate este protejată, chiar și cei care nu sunt ei înșiși imuni, potrivit Harvard Medical School.

Cu toate acestea, prin programul de vaccinare al Indiei, care este cel mai mare din lume, s-au inoculat deja peste patru milioane de oameni pe parcursul a optsprezece zile. Guvernul și-a stabilit un obiectiv ambițios de vaccinare a trei sute de milioane până în august. Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a declarat că țara va elibera mai multe vaccinuri coronavirus produse la nivel local, în efortul de a pune capăt pandemiei.

„Până în prezent, au fost introduse doar două vaccinuri fabricate în India, dar în viitor, vor fi disponibile multe alte vaccinuri”, a spus Modi în cadrul unei reuniuni virtuale recente a Forumului Economic Mondial, adăugând că India și-a „îndeplinit responsabilități globale ”prin stabilirea cu succes a infrastructurii legate de vaccinuri în toată țara. India, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, produce în prezent două vaccinuri: Covishield, licențiat de la Universitatea Oxford și AstraZeneca, și Covaxin, dezvoltat local de Bharat Biotech în parteneriat cu ICMR.