Evenimentul Zilei > Actualitate > 300 de vinuri, unele în premieră națională, gatav de degustat la Timișoara
300 de vinuri, unele în premieră națională, gatav de degustat la Timișoara

300 de vinuri, unele în premieră națională, gatav de degustat la Timișoara

Cel mai mare salon de vinuri din vestul ţării se va deschide vineri, 30 martie, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Vor fi prezentate 300 de sortimente excepţionale de vin, unele în premieră naţională, care vor putea fi degustate până duminică, 1 aprilie.

”Sub încărcătura emoţională puternică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta VinVest 2018 va transforma Timişoara într-o veritabilă capitală a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice, iar cu soiurile româneşti se vor înfrăţi şi producătorii din Republica Moldova şi tările vecine. Astfel, timp de trei zile, aşa cum demult nu s-a mai întâmplat, Sărbătoarea Vinului se transformă într-o unire regională”, transmit organizatorii.

Desfăşurat în acest an sub motto-ul „Identitatea vinului românesc”,  programul Salonului include mai multe acţiuni. Astfel, e programată o expoziție ad hoc cu 100 de sticle de vin, simpozionul ştiinţific ”Identitatea vinului românesc”, vernisaje de expoziţii artistice, manifestări gastronomice sau literare.  Crama Hermeziu a ales VinVest 2018 pentru a-şi lansa o nouă gamă de vinuri, iar crama Cotnari  îşi va prezena o gamă inedită de vinuri de vinotecă.

“Importanţa VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim şi mai atent pentru fiecare nouă ediţie, pentru tot mai disputata  piață internațională. Ca în fiecare an, și la această ediție vor fi prezenți reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului,  cei care dezvoltă logistica. Participanţii cu standuri la evenimentul VinVest Centenar vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii în Vinuri/ Centenar 1918 – 2018”, spune ing. Lucia Pîrvu, director VinVest.

Cei interesați să participe la VinVest 2018 sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00. Un bilet de intrare costă 25 de lei, sumă pentru care fiecare persoană primește ca souvenir un pahar special pe care îl poate folosi la numeroasele degustări din Salon.