Evenimentul Zilei > Social > 30 de milioane de lei pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură
30 de milioane de lei pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură

30 de milioane de lei pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură

În acest an Ministerul Agriculturii va aloca 30 de milioane de lei pentru stimularea angajării tinerilor în Agricultură. În acest sens, vor fi acordate facilități fiscale atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Acestea vor viza agricultura, dar și acvacultura și indistria alimentară.

Angajatorul care va face dovada angajării a cel puțin doi tineri va primi 1.000 de lei pe lună, pentru fiecare persoană în parte căreia i-a oferit un loc de muncă. Asta, în situația în care acele persoane au studii superioare în domeniul agricol. Dacă noii angajați au studii medii, angajatorul lor va primi de la stat 750 de lei pe lună și câte 500 de lei pentru fiecare persoană cu studii limitate.

Pentru a beneficia de aceste stimulente de la stat, angajatorii trebuie să încheie contracte individuale de muncă, cu normă întreagă, pe o perioadă de cel puțin 12 luni. „În prezent, nu există un statut profesional clar definit al agricultorului, ceea ce are implicaţii puternice pe plan fiscal şi cel al asigurărilor sociale şi asistenţei de sănătate. Confruntat cu o rată a sărăciei deosebit de ridicată, de peste 54%, mediul rural nu deţine elementele de atractivitate necesare pentru menţinerea tinerilor la sat, fapt ce a condus la îmbătrânirea populaţiei ocupate în agricultură şi implicit la o criză a forţei de muncă ocupate în sectorul rural”, își fundamentează Ministerul Agriculturii acest program

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: