2012, anul în care Udrea începe exproprierile şi naţionalizările în turism

2012, anul în care Udrea începe exproprierile şi naţionalizările în turism

Elena Udrea vrea să ia de la CNSLR Frăţia structura de cazare din Vidra, pentru a realiza o reabilitare a acesteia, în urma finalizării infrastructurii de schi din localitate. De asemenea, MDRT va începe exproprierile pe litoral, cu staţiunea Eforie Nord

"În 2012 vom finaliza infrastructura schi Vidra - Voineasa. Sperăm să preluăm la stat infrastructura din Vidra. De prin '77 nu prea s-a mai întâmplat nimic acolo, fiind în administrarea sindicatelor. Efortul nostru este ca prin modificarea legislaţiei să reuşim să aducem înapoi la stat această infrastructură pentru ca, în acelaşi timp cu finalizarea pârtiei de schi, să se reabiliteze şi infrastructura de cazare", a declarat Elena Udrea la prezentarea bilanţului. Un ziar central a publicat, astăzi, un articol în care vorbea despre investiţia de 34 de milioane de euro în domeniul schiabil din Vidra, deşi staţiunea nu poate caza mai mult de 100 de persoane.

Exproprieri şi pe litoral

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vrea ca anul viitor vor începe exproprierile pe litoral, prima staţiune fiind Eforie Nord. "Vom începe exproprierile pe litoral. Din această primăvară, vom începe cu Eforie Nord şi vom continua. Este vorba despre expropiere, demolare, construire. Poate la vară vom avea un Eforie Nord modern", a adăugat Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre proiectele considerate prioritare, Udrea a menţionat dezvoltarea aeroportului de la Alexeni, dezvoltarea Ana Aslan, parteneriatul public-privat pentru cartierul eco Ghencea.

"Totodată, vom finaliza investiţia pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European care înseamnă promovare pentru România şi dezvoltarea infrastructurii care ne va folosi şi după", a declarat oficialul de la Turism şi Dezvoltare.

Oficialul MDRT a menţionat că autobuzele suspendate vor continua să circule şi în 2012, iar printre proiectele MDRT pentru anul următor se numără demararea proiectului Esplanada, în Bucureşti. "Lucrăm la studiul de fezabilitate pentru Esplanada, care va fi realizat în parteneriat public-privat", a menţionat Udrea.